Flere medier spekulerer mandag kveld i hvor mange statsrådsposter Venstre vil få etter at regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet ble enige om å utvide regjeringssamarbeidet. 

Mens Trine Skei Grande gjentatte ganger i valgkampen sa at hennes drømmejobb var å bli kunnskapsminister, er Venstre-lederen ifølge NRKs kilder nærmere å bli kulturminister få døgn før den nye regjeringen skal presenteres.

Også VG får bekreftet at Venstre-lederen ligger an til å bli kulturminister i den nye regjeringen, og at det trolig var det gjeveste valget på Trine Skei Grandes egen ønskeliste. Venstre skal ifølge VG mene at kulturfeltet trenger en ny kurs, og at dette er et departement hvor det vil være mulig å synliggjøre hvilken forskjell det er å ha Venstre i makten eller ikke.

Ifølge NRK så fremholder partikilder også at hun som kulturminister vil kunne profilere partiet tungt i samfunnsdebatten, og markere Venstre uten å nødvendigvis bruke så mye penger. Det blir også vurdert som enklere å kombinere kulturminister-rollen med rollen som leder for regjeringens klart minste parti, som vil innebære betydelig møtevirksomhet og mange drakamper med Erna Solberg og Siv Jensen på alle politiske felt.

Søndag kveld presenterte de tre partiene den nye regjeringsplattformen og det som går fra å være en blåblå mediepolitikk til å bli en blågrønn en. 

Les også: Slik blir den blågrønne mediepolitikken

Dersom Grande blir kulturminister må dagens Høyre-statsråd, Linda Hofstad Helleland, ut av departementet og at det blir Skei Grandes jobb å legge frem stortingsmeldingen etter Mediemangfoldsutvalgets rapport, lande avtalen med TV 2 som kommersiell allmennkringkasting, sikre pressestøtten og lande en framtidig finansiering av NRK.