NRK har opplevd seerstorm og massiv kritikk etter at de la om distriktssendingene på tv fra to bolker på til sammen 20 minutter, til tre bolker på fem minutter hver.

Tidligere Bergen-ordfører og ferskt medlem av Kringkastingsrådet, Trude Drevland, har sagt at hun vil gjøre omleggingen til sin kampsak når hun skal møte i rådet i mars.

Les også: - Gi oss nyhetene tilbake, NRK!

I dag ble det kjent at NRK snur og forlenger distriktssendingen før Dagsrevyen fra fem til ti minutter, sånn at det totale antallet minutter med distriktssendinger er på samme nivå som før.

- Vi har undervurdert den enormt sterke relasjonen deler av vårt publikum har til distriktssendingene våre på TV, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i en melding fra NRK.

Grande: - Viktig endring
Kulturminister Trine Skei Grande skriver i en Twitter-melding i dag at hun er glad for endringen, og at dette er viktig for distriktstilbudet.

Beholder tre sendinger
Endringene trer i kraft fra og med mandag 29. januar. Da blir sendingene i forkant av Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Samtidig beholder NRK den nye sendingen på fem minutter før Kveldsnytt.

- NRKs oppdrag er å nå hele befolkningen med distriktsnyheter. Hensikten med omleggingen har vært å styrke det totale tilbudet vårt til publikum ved å dreie noe av innsatsen over på nett og mobil, som er de viktigste plattformene for nyheter for en stadig større del av befolkningen, sier Gynnild-Johnsen.

- For en del av vårt trofaste publikum er disse sendingene det aller viktigste i deres mediehverdag. Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til tv-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss. Derfor forlenger vi distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, fortsetter hun.