NRKs nye humorserie «Nesten voksen» med Jenny Skavlan og Hans Olav Brenner åpnet til høye forventninger hos NRK-sjefene og lave terningkast hos landets tv-anmeldere. 

- Vi starter opp med evigheten som perspektiv, har underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK sagt til Kampanje.

Dagbladet og Dagsavisens anmeldere ga «Nesten voksen» en toer og en ener på terningen, og begge lot seg forundre over seriens eksistens. «Det er vanskelig å fatte at noen i NRK har brukt millioner av dyrebare norske tv-kroner på dette», skrev Dagsavisens anmelder Reidar Spigseth.

VGs anmelder var noe mildere stemt og ga satsingen terningkast tre.

Les mer: Dette mener kritikerne om NRKs nye serie «Nesten voksen»

Blør seere
Hele 755.000 tv-seere valgte likevel å gi første episode en sjanse. Det ga en andel på 55,6 prosent av seerne.

Deretter falt 293.000 seere fra, og andre episode hadde til sammenligning bare 462.000 seere da den ble sendt på NRK1 for en drøy uke siden. Da var andelen på 31,5 prosent.

Tredje episode, som ble sendt lørdag, hadde kun 292.000 seere. Det betyr at ytterligere 170.000 valgte å bruke tiden på noe annet. Det ga en andel på 19,4 prosent. 

Knust av håndball og musikk
Denne gangen møtte «Nesten voksen» riktig nok konkurranse fra håndballgutta, som samlet 574.000 seere på sitt oppgjør med Kroatia på TV3, men NRK ble også grundig slått av TV 2 og «Hver gang vi møtes» på TV 2, som samlet 491.000 seere.

Les også: Over 500.000 så EM-håpet svinne hen

- Mye av fallet skylles nok håndballen på TV3 ja, men det er vanskelig å si hvor stor effekt kampen har. Vi får vente og se til neste lørdag om seerne kommer tilbake til «Nesten voksen», sier medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK til Kampanje.

NRKs nye lørdagssatsing «Alle mot 1», som ble sendt tidligere på kvelden og som også gikk i konkurranse med håndball-EM på TV3, hadde 555.000 seere og en andel på 35,4 prosent.

Først neste uke rapporterer NRK om hvor mange som har sett ukens episode av «Nesten voksen» på nett. De to første episodene har blitt sett av henholdsvis 226.000 og 150.000 på NRKs nettspiller, og tar man med opptak og repriser har første episode en Total Screen Rating (TSR) på hele 1.160.000 seere, mens andre episode har en TSR på 813.000 seere. Det gir et snitt på 987.000 for de to første episodene.

- Vi var veldig klar over at vi ikke ville fortsette med de oppsiktsvekkende høye premieretallene vi fikk midtveis i Idrettsgallaen. Så møtte vi håndballkampen sist lørdag, så ikke så overraskende med tilsvarende lavere lineære tall. Men «Nesten voksen» går bra i spilleren, så det er gode totaltall som er viktig for oss, sier NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen.

«Nytt til nytt» til topps
Denne helgen tok «Nytt til nytt» tilbake tv-tronen og ble landets mest sette program med 1.012.000 seere og en andel på 63,2 prosent. «Mesternes mester» ligger ikke langt bak med 935.000 seere.

TV 2 inntar tredjeplassen med «Farmen kjendis», som satte ny sesongrekord med 868.000 seere på søndag.