I dag deles «Gullenken» ut på «Social Media Days 2018», som foregår for åttende gang. Årets priser deles ut på Oslo Kongressenter og det skal deles ut pris til årets personlighet, ildsjel, rådgiver, Facebook-side og Twitter-melding, for å nevne noe.

Vinneren av «Årets Facebook-side» gikk til Støttegruppa for B-mennesker som er en bedriftsside for Ali Kaffe, mens MediaPuls vant prisen for «Årets beste fagmiljø».

Tine stakk avgårde med prisen for «Årets virksomhet», mens Nav foreldrepenger fikk pris for «Årets beste kundeservice» på sosiale medier. 

Årets beste kampanje i sosiale medier gikk til Diplom-Is for jobben Wanted. Her stod det mellom isprodusenten, Arbeidstilsynet og Helsedirektoratet. 

Helsesista årets personlighet
Av de mer gjeve personlige prisene er det kanskje Årets sosiale medier-personlighet som er den gjeveste. I år var det Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik, eller «hele Norges helsesøster» i sosiale medier, som vant denne prisen. Her var det ingen nominerte. 

- Denne prisen betyr veldig mye fordi det er jo en anerkjennelse fra bransjen på mitt seriøse arbeid. Dette er noe jeg har klart å gjøre helt på egenhånd og jeg står helt alene, det betyr kjempemye og jeg er rørt og glad langt ned i sjela, sier Engvik til Kampanje.

- Hvordan blir man årets sosiale medier personlighet?

- Det er kjempehardt arbeid, men ekte engasjement og det og tørre å by på selv tenker jeg er viktig.  Også må du tørre å være annerledes.

Engvik arbeider for å fremme åpenhet om - og innsyn i - hverdagslivet til unge mennesker og daglig ser over 40.000 storyen til Helsesista på Snapchat.

- Hvilken sosiale medier-kanal er din favoritt?

- Det er jo Snapchat, men jeg er også glad i Instagram og Facebook som jeg bruker på en litt annen måte. Men jeg vil være der ungdommene mine er og de er på Snapchat og hvis de flytter seg til annen plattform så flytter jeg meg etter, sier hun.

Årets ildsjel på sosiale medier:

- Det er kjempestas, og det er jo ikke så ofte vi som jobber i sosiale medier får oppmerksomheten selv. Det viser at det går an å lage seriøst innhold på Facebook og at det funker bra, sier Anne Line Kumano-Ensby i NRK. Foto: Sara Viken Løvhaug.

Ildsjel-vinner: - Kjempestas
ldsjel-prisen i år gikk til journalist og forfatter Anne Linn Kumano-Ensby som til daglig jobber i NRK Brennpunkt som digitalredaktør og sosiale medier-ansvarlig.  

 - Det er kjempestas, og det er jo ikke så ofte vi som jobber i sosiale medier får oppmerksomheten selv. Det viser at det går an å lage seriøst innhold på Facebook og at det funker bra, sier Kumano-Ensby.

Også Ildsjel-vinneren er en stor tilhenger av Snapchat.

- Ja, jeg liker veldig godt Snapchat, men Instagram Stories har jo tatt litt over nå og det virker som om det er mange flere som bruker den kanalen. Jeg liker det fortellerformatet at du kan klikke deg hverandre når du er ferdig med å lese. Både på Snapchat Stories og Instagram Stories kan du bestemme tempoet i videoen selv, sier hun. 

Tidligere vinnere av ildsjel-prisen er Medier24-gründer Gard L. MichalsenAstrid Valen-Utvik og Meri Sorgaard.

Prisen for «Årets sosiale medier»-personlighet har tidligere gått til sosiale medier-kjenninger som dagens konferansier Hans-Petter Nygård-HansenAstrid Valen-UtvikAnita Krohn TraasethIngvild MoenIngeborg Volan og Ida Aalen.

Årets rådgiver fra Oslo Kommune
Prisen «Årets sosiale medier» -rådgiver gikk til lederen for kommunikasjon og marked i Bymiljøetaten i Oslo Kommune, Mia Kolbeinsen. 

- Tusen takk til fantastiske kolleger , jeg har ikke ord, sa Kolbeinsen fra scenen. 

Tidligere vinnere av rådgiver-prisen er Christian KamhaugEspen Grimmert og Gisle A. Gjevestad Agledahl.

I tillegg vant også grunnleggeren av Social Media Days, Nils Petter Nordskar, den nye æresprisen for konferansen han grunnla for syv år siden. 

«Årets beste overraskelse»  i sosiale medier gikk til Aftenposten for #metoo-reportasjen #stilleforopptak.