Bransjeprofilene Astrid Valen-Utvik, gründer av Valen Utvik AS og Ingvild Moen, gründer av Resonate AS, tar begge plass i styret til investeringsselskapet Venture Factory.

De blir de første eksterne styremedlemmene til Venture Factory.

- Vi har tidligere kun hatt aksjonærer i vårt styre, men nå er tiden moden for å utvide styret og få inn nye impulser. Med vårt fokus på selskaper innen media og markedsføring i digitale kanaler var det naturlig å spørre Astrid og Ingvild som er to av de dyktigste fagpersonene i bransjen. De vil tilføre oss viktig kompetanse og bidra til å holde meg i ørene, sier gründer og administrerende direktør Even Aas-Eng i Venture Factory.

- Ønsker å bli forstått
Det nye styret i Venture Factory AS består av Lars Eide, Knut Dyremyhr, Nicolai Malling, Ingvild Moen, Astrid Valen-Utvik og styreleder Tore Malme.

- Representerer ikke Astrid Valen-Utvik og Ingvil Moen noe av den samme kompetansen? Hvorfor trenger du begge to i styret?

- Jo, det stemmer. Grunnen til at vi ønsker mye av den kompetansen er fordi den representerer kjernevirksomheten i de ulike Venture Factory-selskapene. Vi har et styre som tradisjonelt bestått av aksjonærer som er dyktige folk innen finans, eiendom, investeringer og venture, men som ikke er digitale eksperter. Jeg har hatt et ønske om å få med folk i styret med digital kompetanse, og det er det vi får inn med Ingvild og Astrid. Jeg ønsker å bli forstått, ler Aas-Eng.

Vil bygge nytt Schibsted
Venture Factory kjøpte nylig Newslab og Filter Media og har fra før av en eierandel på ti prosent i Radio Metro. Aas-Eng sa nylig ubeskjedent til Dagens Næringsliv at han «har lyst til å bygge et nytt Schibsted».

- Du har varslet en større satsing på media, men det er bare et fåtall av styremedlemmene som har mediekompetanse?

- Ja, men når vi ønsker å satse mer i retning av media, mener vi det i en ganske bred forstand. Det trenger ikke være snakk om å drive avis. Når vi gjør satsinger innen media, vil det basere seg på digitale medier og online marketing-kompetanse. Vi har ikke et like stort behov for den tradisjonelle mediekompetansen i styret.

- Imponerende hva de har fått til
Ingvild Moen har tidligere blant annet har startet opp og solgt Medialight til OMG, for så å starte for seg selv igjen i 2013 med selskapet Resonate, sier i en kommentar at hun gleder seg til styrejobben.

- Venture Factory er et spennende miljø og dreiningen de nå gjør mot media synes jeg er ekstra interessant. Jeg gleder meg til å bidra, sier Moen.

- Det er imponerende å se hva de har fått til på svært kort tid, og jeg tror de har et stort potensiale med å få kommunisert ut til markedet alt som skjer, så det blir spennende å få bidra med å gjøre dette bedre. Jeg gleder meg og tror det blir kjempespennende å få være med å påvirke retningen Venture Factory skal ta de neste fem årene, sier Astrid Valen-Utvik i en kommentar.

Venture Factory eier 44 prosent eller mer av selskapene NewsLab, Filter, Talent Media, MyMuse, Venture Factory Tech, Inviso Media og T/A Opt. Venture Factory er også største eksterne investorer i Mats Lyngstad og Marie Mostad sin start-up Inzpire.me og de eier 10 prosent av radiokanalen Radio Metro.