I kveld er det premiere på NRKs nye humorserie «Nesten voksen», med Jenny Skavland, Kjersti Tveterås, og Renate Reinsve som tre venninner «som snubler inn i 30-årene». 

NRKs underholdningssjed Charlo Halvorsen har ikke lagt skjul på at han håper serien kan ta opp stafettpinnen etter «Side om side», som har fem sesonger bak seg og godt over 600.000 seere på hver episode.

Les mer: Jenny Skavlan klar for ny NRK-serie

I så fall står NRK i bratt oppoverbakke, om vi skal tro kritikerne som har tatt en titt på serien.

- At denne komiserien lanseres i 2018, er smått utrolig, skriver Dagbladets anmelder Marie Kleve, og gir den terningkast to.

Hun mener karakterene preges av klisjé-karakteristikker og kaller handlingen friksjonsløs.

- Her er ingenting ordentlig pinlig, ingen samtaler beveger seg i nærheten av noe vanskelig eller betent, her er ikke så mye som et halvt ord som kan få et menneske i dette landet til å heve et øyebryn, langt mindre rynke på nesa.

Dagsavisens anmelder Reidar Spigseth er ikke like nådig. Han gir serien terningkast én og mener «det er vanskelig å fatte at noen i NRK har brukt millioner av dyrebare norske tv-kroner på dette».

I likhet med Dagbladets anmelder, kritiserer han NRKs nysatsing for sitt kritthvite skuespillerensemble.

- Alle ser ut som de er med i en reklamefilm. De «komiske» situasjonene karakterene havner i er så kunstig og konstruert at de ikke er til å le av. Dette hipsteruniverset eksisterer egentlig bare i det ideastronautenes lekerom hvor denne serien er klekket ut, skriver han.

Den beste anmeldelsen får «Nesten voksen» av VGs anmelder Tor Martin Bøe, som belønner satsingen med terningkast tre.

- Alle karakterene virker skapt for å bli glade i, både sammen og hver for seg. Etter tre episoder er de fremdeles ikke interessante nok til at man bryr seg nok. Og det er egentlig ikke så veldig morsomt. Bare nesten, skriver han.