RiksTV har sammen med reklamebyrået Hyper gjennom høsten jobbet fram en reklamekampanje i forbindelse med vinterens store tv-høydepunkt for mange seere, OL i PyeongChang i Sør-Korea. Resultatet går på luften søndag kveld på blant annet TV 2 og MTGs kanaler. Filmen tar utgangspunkt i den åtte timer store tidsforskjellen mellom Norge og PyeongChang – som fører til at mange av OL-sendingene starter midt på natta.

- Har en herlig sound
Reklamefilmen er på det meste en tre minutter lang film, som skal vise samholdet i det norske folk samt skape forventninger til OL. Den tar for seg fem ulike seeropplevelser, satt til musikk som er spesiallaget for filmen. Artisten Bjarte De Presno Borthen (21), også kjent som DePresno, Odd Martin Skålnes og Silja Sol skrev og produserte låten «Det lysner», som gis ut på Sony Music i januar.

- For oss ble DePresno en perfekt match. Han har en herlig sound som passer tiden godt, og sangen løfter virkelig filmen. Han var også oppriktig gira på prosjektet og forsto det filmatiske aspektet ved det. Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik, i en pressemelding.

- Morgenstemning, kys og kos
DePresno, som vanligvis synger på engelsk, sier at målet da de skrev sangen var å lage en låt som klarte å fange det veldig konkrete øyeblikket med morgenstemning. Han innrømmer også at det å skrive på norsk var litt skummelt.

- Jeg er veldig fornøyd med balansen vi havnet på. «Det lysner» er en låt med en hel del morgenstemning, lys og kos, sier DePresno, som omtales som en av de mest spennende nykommerne i musikkbransjen i Bergen.

Det er selskapet Bacon som har stått for produksjonen, sammen med den prisbelønte, svenske regissøren Tobias Granström. Ekko Agency, et spesialistbyrå innenfor musikk- og merkevaresamarbeid, fikk i oppdrag å finne artist, produsenter, låtskrivere, og tok seg av dialogen med musikerne, samt rettighetsklarering og avtaleforhandlinger med management, forlag og plateselskap.

 Se filmen her: