NRKs nye lørdagssatsing «Alle mot 1» har etablert seg helt i toppen av ukas mest sette tv-programmer. Denne helgen samlet programmet i snitt 739.000 seere. Det ga en andel på 48,2 prosent av alle seere mellom 10 og 79 år.

Programmet møter konkurranse fra «Hver gang vi møtes» på TV 2, som samlet 506.000 seere denne lørdagen. Det ga en andel på 33,1 prosent av seerne.

Bare «Mesternes mester» (956.000), «Nytt på nytt» (951.000) og «Farmen kjendis» (831.000) hadde flere seere enn «Alle mot 1» av helgens underholdningsprogrammer.

- Vi ser at «Alle mot 1» gjør det veldig bra som et helt nytt konsept i helgeunderholdningen,s ier medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK til Kampanje.

- Programmet har til og med en bedre start enn det Stjernekamp hadde første sesong, med et foreløpig snitt på 690.000 seere og 43 prosent markedsandel. «Alle mot 1» treffer også spesielt godt blant de yngste, både barn og tenåringer, og deres foreldregenerasjon (40-49 år) har høye andeler, fortsetter hun.

333.000 av seerne er mellom 12 og 50 år.

Over 100.000 app-spillere
I «Alle mot 1» skal deltakeren i studio konkurrere med tv-seerne hjemme i stua om å gjette riktig utfall av en rekke oppgaver. Deltakeren vinner dersom han kommer nærmere svaret enn snittet av app-spillerne. 

På lørdag hadde programmet 114.000 aktive spillere rundt om i Norge. Det var nesten like mange kvinner som menn, og aldersgruppene 31-44 og 45-59 veksler på å være høyest representert.

- Dette er fantastiske tall og over all forventning, sier prosjektredaktør Pia Basberg.

- Danskene har kjørt dette programmet i to sesonger, og i program tre hadde de rundt 60.000 spillere. Vi hadde ikke turt å håpe på så mye mer enn det, men så allerede på første program at det var veldig stor deltakelse, og så har det gradvis økt.

- Har en backup-løsning
- Er det ikke risikabelt å basere et stort underholdningsprogram rundt en app? Vi har jo tidligere sett eksempler på at teknologien kan svikte?

- Hvis ikke appen fungerer så har vi en backup-løsning med publikum i studio. Da vil vi si ifra at vi har tekniske problemer, men vi har rigget oss slik at spillet likevel vil fungere, sier Basberg og legger til:

- Det har fungert klokkerent så langt, men det er naturligvis noen som kan ha opplevd forsinkelser i appen grunnet treghet i lokalt nett.

NRKs andre nye lørdagssatsing for året, «Nesten voksen», gjorde et lite comeback etter forrige ukes nedtur. Fjerde episode hadde 450.000 seere, og det er på linje med andre episode. Det er likevel langt opp til nivået på premieren, da 755.000 fulgte med.

Les mer: Nesten full kollaps for «Nesten voksen»