TV 2 økte sin markedsandel med 5,3 prosentpoeng i november, og fikk dermed en andel på 24,5 prosent i målgruppen 20-49 år. Det er den sterkeste måneden TV 2 har hatt så langt i år. For alle TV 2s reklamekanaler samlet var veksten på 3,8 prosentpoeng i den kommersielle målgruppen.

- Vi har lyktes veldig godt denne høsten. Det er mange av våre kjente og kjære programmer som har løftet seg denne sesongen, som «Jakten på kjærligheten», «The Voice», «Skal vi danse» og «Vårt lille land». I tillegg har vi lyktes med flere av nysatsingene våre som «Otto har fått nok» og «Truls à la Hellstrøm». Vår satsing på programmer med tydelig norsk avtrykk blir tatt godt i mot av TV-seerne, og det er vi selvsagt glade for, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Mister flaggskip
I går ble det kjent at TV 2 og Thomas Numme og Harald Rønneberg har bestemt seg for at neste sesong av «Senkveld med Thomas og Harald» blir den siste. Talkshowet er blitt sendt på TV 2 siden 2003.

Les også: Snart slutt for «Senkveld med Thomas og Harald»

Dermed må kanaldirektøren klare seg uten det populære programmet neste høst. 

- Den utfordringen må vi bare ta når Thomas og Harald sier de har lyst til å stå av, så må vi finne et nytt svar på det. Det er sjelden man har et så sterkt program som går over så lang tid, sier Rønningen til Kampanje. 

Han sier det mer er normalen å endre i et sendeskjema, enn å ha et program som har gått over så langt tid. Om det blir et annet talkshow på fredagskvelden neste år høst, vil han ikke si.

- Jeg skulle gjerne hatt med Senkveld videre. Hva som nå skjer neste høst vil jeg ikke spekulere i, men TV 2 skal bite godt fra seg på fredagen også fremover, sier han. 

Håndballjenter kan gi mer tv-gull
Blant alle tv-seerne i det såkalte riksuniverset (12+) økte TV 2 med 3,4 prosentpoeng og fikk en samlet andel på 22,3 prosent. Samlet fikk TV 2-kanalene en andel på 29,7 prosent som er en vekst på 2,8 prosentpoeng.

Seerne kommer i hovedsak fra NRK, som hadde en samlet andel på 38 prosent i november. Det er en nedgang på 3,0 prosentpoeng.

Nå venter et desember med håndball-VM på TV 2.

- Vi har store forventninger for desember som inkluderer sesongavslutninger for flere av våre underholdningsprogrammer og selvsagt håndball-VM for kvinnene som starter til helgen. Så vet vi at vinteren kommer med skarp konkurranse fra flere hold. Men vi satser tungt, og gleder oss til ny tøff konkurranse om tv-seerne, sier Trygve Rønningen.

- Hvordan blir tv-året 2017 for TV 2?

- Det har gått bra for TV 2 så langt i år og vi har gjort en sterk høst. Den viktigste jobben for 2017 er allerede gjort, og så blir det å spekulere litt i desember. Det blir litt opp til TV 2, men kanskje aller mest opp til håndballjentene. Men det blir uansett et fint år for TV 2, sier kanaldirektøren. 

TVNorge mister seere
TV 2-konkurrenten Discovery Networks Norge hadde en samlet andel på 17,4 prosent i november blant alle seere over 12 år. Andelen er nøyaktig like stor som i november i fjor, og det er nisjekanalene holder kanalgruppen flytende, for hovedkanalen TVNorge faller med 0,9 prosentpoeng til en andel på 6,7 prosent.

- Vi holder oss relativt stabile i november, og er fortsatt den tv-gruppen som vokser mest så langt i år. I dag går vi på med vår splitter nye julekalender, «Jul i Blodfjell» og det er nå bare 70 dager til TVNorge og Eurosport går på med OL, så det er mye spenning her på huset med tanke på alt som skal skje de siste månedene, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

MTG-kanalene har en samlet andel på 6,9 prosent. Det er en vekst på 0,3 prosentpoeng. Men også her mister hovedkanalen andeler. TV3 hadde 3,4 prosent av seerne i november. Det er et lite fall på 0,2 prosentpoeng.