TV 2 og Universitetet i Bergen (UiB) har skrevet under på en ny avtale som sikrer universitetet tilgang til et flerbruksstudio etablert og driftet av TV 2 i Media City Bergen.

Studioet skal brukes til undervisningsformål for studentene innenfor journalistikk og medieproduksjon. I tillegg vil Vizrt og andre aktører i medieklyngen bidra med utstyr og løsninger, som en del av samarbeidet på tvers i Media City Bergen (MCB). Studioet kan også leies av andre.

- Dette er en veldig spennende mulighet for TV 2. Vi ser frem til å samarbeide tett med en viktig utdanningsinstitusjon og mener dette er ett av flere skritt på veien for å sikre oss de beste hodene med fremtidens kompetanse. Vi i TV 2 er glade for å bidra til en viktig utdanning ved Universitetet i Bergen, sier Kjetil Nilsen, direktør for betal-tv og distribusjon i TV 2, i en pressemelding.

- Vi håper dette samarbeidet vil styrke utdanningstilbudet i mediefagene ved at studenter tilbys gode tekniske fasiliteter for praktisk tv-produksjon og får samarbeide tett med både teknologimiljøet og de redaksjonelle miljøene i TV 2, sier teknologidirektør Per Aadland i TV 2.

Les også: Tv-topper på Media City-åpning - åpner for mer samarbeid

TV 2 tar ifølge meldingen ansvar for teknisk oppfølging og vedlikehold av studiet som står ferdig 1. mars 2018. Driftsavtalen mellom TV 2 og UiB gjelder for 100 dager årlig og er tegnet for ti år.

- I tillegg kan UiB benytte en studiohall i TV 2s arealer i MCB femten dager årlig. Dette gir oss en helt unik mulighet til å bli kjent, samarbeide ytterligere på tvers og satse innenfor teknologiområdet sammen med dem som skal jobbe i bransjen vår i årene som kommer. Vi håper dette blir ett av mange samarbeid med bakgrunn i medieklyngen i MCB, sier Aadland.