I november ble det kjent at TV 2-formatet «Truls à la Hellstrøm» ble solgt til produksjonsselskaper i Italia, Spania, Finland og Belgia. Nå  er også «The Chef and the Comedian» solgt til Sverige og Danmark.

- Har ikke manglet på respons
Formatet er solgt til produksjonsselskapene Pipeline Productions (Danmark) samt et av de største produksjonsselskapene i Sverige. Det norske salgs- og markedsføringsselskapet Nordic World står bak salgene. «The Chef and the Comedian» var blant tv-formatene som Nordic World hadde med til tv-messen MipCom i Cannes i oktober. Nå er salgsprosessen av formatet godt i gang.

- Det har ikke manglet på respons på «The Chef and the Comedian» - og etterspørselen har vært veldig stor siden vi presenterte formatet. Morsomt at det har solgt så godt, og det er også stor sannsynlighet for at «The Chef and the Comedian» blir solgt til enda flere TV-markeder. Etter hvert vil de ulike kjøperne finne sine TV-kanaler og programledere samt starte produksjonen, sier administrerende direktør Espen Huseby i Nordic World i en pressemelding.

Les også: «Truls à la Hellstrøm» solgt til fire land

Plan-B står bak serien
Her hjemme er det komikeren Truls Svendsen og kjendiskokken Eyvind Hellstrøm som har hatt hovedrollene på TV 2. Serien ble vist over åtte episoder denne høsten - og serien hadde i snitt over 800.000 seere per episode når repriser, forsinket seing, TV 2 Sumo med mer er inkludert. TV 2 har allerede bestilt en sesong til av nettopp «Truls à la Hellstrøm». Det er Plan-B AS som har skapt formatet.

- Med både en avtale om ny sesong i Norge og nå flere salg til utlandet er vi veldig fornøyd med «Truls à la Hellstrøm». Og vi gleder oss til å følge prosessen i utlandet mens vi går i gang med en ny sesong, sier daglig leder for tv, Pål Huuse, i Plan-B.

Tror flere land vil kjøpe TV 2-formatet
Espen Huseby i Nordic World tror at «The Chef and the Comedian» vil bli solgt til enda flere etter hvert.

- Det er ingen grunn til at salget skal stoppe nå. TV 2 har bestemt seg for sesong nummer to – og stadig flere markeder vil se at dette er et format som kan gjøre suksess i ulike TV-kulturer, sier Espen Huseby i Nordic World.

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 er også svært tilfreds med at «The Chef and the Comedian» er blitt en sterk internasjonal eksportvare.

- Det er hyggelig at flere land nå kaster seg på og ønsker å lage sine versjoner av «Truls à la Hellstrøm». Vi er allerede i gang med sesong to av serien her hjemme, og jeg gleder meg både til nye reiser for Truls og Hellstrøm, og til å se de internasjonale versjonene av konseptet, sier Nakken.