Gunilla Holm Platou var  en profilert programleder på TV 2. Fra 1996 til 2002 jobbet hun med blant annet med «Hit40», et ukentlig musikkprogram på TV 2. 15 år ettter at forlot TV 2 og mediebransjen, forteller hun til Dagbladet om sine opplevelser med seksuell trakassering.

På et arrangement foran inviterte pressefolk og ledere i TV 2, skulle hun opptre sammen med en artist hun møtte for aller først gang. Den gode stemningen forsvant brått da artisten plutselig førte høyrehånda opp i skrittet hennes, kneip hardt, og ropte: «Er det her du har fitta di?»

- Jeg ble veldig forvirret
- Det var fysisk svært smertefullt, men det verste var det mentale. Jeg ble veldig forvirret. Jeg husker jeg utrolig nok tenkte at det kanskje var noe galt med underlivet mitt. Var det noe som stakk ut der nede? Hadde jeg fått mensen? Og hva med lederne i TV 2? Hvorfor sa de ikke noe? Betydde det at dette var greit? sier Gunilla Holm Platou til Dagbladet.

- Jeg husker jeg svarte ham noe ala: «Ja, og den er MIN». Så bare fortsatte vi, som om ingenting hadde skjedd. Dette ble aldri pratet om eller tatt opp av ledelsen. Jeg kjenner jeg blir kvalm.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Forlot mediebransjen:

- Mange med meg har senskader. Det å bli trakassert setter seg i kroppen, det er noe man alltid har med seg. Mye i tv-bransjen er blitt bedre. Det er blant annet mange flere kvinnelige ledere. Problemet er ukulturen som sitter i veggene, sier Gunilla Holm Platou, som her er avbildet under HitAwards i 2000. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix.

- Enkelte bare lo
Under opptak av en egenreklame for kanalen, skal en kjent mann ha befølt henne. En annen gang skal en ­mannlig programleder ha etterspurt en «kosestund på ­prøverommet». Hun forteller at hun meldte fra om flere hendelser, men følte at hun ikke ble tatt alvorlig.

- Jeg snakket med både ledere og kolleger. Enkelte bare lo når jeg ble sint. Noen ville ikke høre. Andre mente at såpass burde jeg tåle. Det endte med at jeg trodde det ikke var noe å snakke om, sier hun til Dagbladet.

Platou, som har jobbet som kunstner siden 2002, sier at seksuell trakassering ikke var grunnen til at hun sluttet i TV 2.

TV 2-direktør: - Gjør meg trist og opprørt
– Det Gunilla Holm Platou beskriver fra sin tid i TV 2 gjør meg trist og opprørt. Så hjelper ikke det nå, så lenge etter, men hun skal vite at vi i ledelsen i TV 2 har et genuint ønske om å ta tak i denne problematikken. Derfor har vi nå en lav terskel for varslinger fordi vi også ønsket å få inn kritikkverdige forhold ved kulturen slik at vi sikrer oss et best mulig bilde av hvilke tiltak som er mest hensiktsmessige å sette i gang, sier Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, til Kampanje.

 Hun synes det er ille at ingen grep inn da TV 2-programlederen varslet om seksuell trakassering.

– Sånt skal bare ikke skje, og dersom det likevel gjør det, skal de som blir utsatt for det vite at de blir tatt på alvor. Gunilla Holm sier hun har dårlig samvittighet som ikke går tjenestevei, det synes jeg ikke hun skal ha. Jeg er tvert imot glad for at hun står fram, det er med på å hjelpe oss videre i det arbeidet som skjer nå. Episodene hun forteller om er nye for meg, sånn sett er hun hjertelig velkommen til en nærmere prat. Vi ønsker å vite mest mulig for å sikre at slike ting ikke skjer i dag, sier Willand.