Søndag 25. februar går musikkbransjens store festkveld Spellemannprisen av stabelen i Oslo Konserthus. Prisutdelingen skal igjen vises av NRK, slik den har blitt siden 70-tallet, foruten et kort opphold hos TV 2 fra 2004 til 2011.

Neste år tar NRK også produksjonsjobben for første gang på 16 år. I år var det Rubicon som produserte sendingen.

- Det er en glede å se at norsk musikk har hatt nok et jubelår sett med både kunstneriske og kommersielle briller! Vi ønsker å gjøre ekstra stas på alle de nominerte og involverer derfor hele NRK i presentasjonen av disse utøverne med redaksjonell omtale av alle før prisutdelingen, forteller produsent Stian Malme i NRK Underholdning i en pressemelding.

NRK setter av hele uke åtte til Spellemann og norsk musikk, og fredag 23. november blir det kun norsk musikk å høre i alle NRKs radiokanaler.

- Vi er også strålende fornøyd med å få til en dag på NRK radio der vi i 24 timer spiller kun norsk musikk i alle kanaler. Dette er vår måte å hylle all norsk musikk litt ekstra før Spellemannprisen den 25. februar, sier Malme.

- Vi gleder oss stort over igjen å ha et tett samarbeid med NRK Underholdning. NRK er et stort mediehus med en rekke kanaler for å nå ut til publikum og potensialet for å fremheve norsk musikk i forbindelse med Spellemann er større enn noen gang. Sammen med NRK skal vi feire norsk musikk med en storslått festuke for både musikkbransjen, publikum og TV-seere, sier Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS.

Årets sending hadde et seersnitt på 550.000 og en andel på 40,9 prosent. Det var en nedgang fra året før.

Les mer: Seertap for Spellemannprisen