1. august startet Jenny Skavlan på sin nye jobb i NRKs underholdningsavdeling, og nå er hun premiereklar med den nye komedien «Nesten voksen».

Den skal handle om tre venninner fra folkehøyskolen, Ida (Kjersti Tveterås), Camilla (Jenny Skavlan) og Siri (Renate Reinsve), som «snubler inn i 30-årene». Den ene er nybakt mamma, den andre nybakt bonusmamma og den tredje er singel.

NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen legger ikke skjul på at de håper serien skal treffe blink hos de over 600.000 som ser «Side om side» hver lørdag.

- Jeg tror veldig på det. Vi tenker at det både skal fungere for en 14-åring og en 44-åring, så vi satser på et bredt nedslag. Når det er sagt, så har «Side om side» gått i fem sesonger nå, og dette skal inn i sin første, og det er alltid en tøff jobb med humordrama i første sesong, sier han til Kampanje.

- Det er veldig morsomt, men folk må gi det en sjanse, legger han til. 

Det er i første omgang produsert åtte episoder av serien, men Halvorsens ambisjon er at «Nesten voksen» og «Side om side» skal bytte på å more seerne på lørdagskvelden i mange år fremover.

- Vi starter opp med evigheten som perspektiv.

- Og bare få å ha det på det rene, denne serien har altså ingenting med Trond-Viggo Torgersens program med samme tittel fra 1980-tallet?

- Det er ikke noen likhetstrekk. Vi spurte Trond-Viggo pent om å få låne tittelen og det fikk vi.

Også Mattis Herman Nyquist, Hans Olav Brenner og Nils Jørgen Kaalstad spiller i serien, som har premiere lørdag 6. januar.

- Jeg setter skikkelig pris på at NRK vil ha meg i stallen sin og gleder meg enormt til å ta fatt på en spennende, variert og innholdsrik NRK-tid, sa Skavlan til NRK tidligere i år.