Lasse Hallberg er ikke ferdig med oppkjøpene i norsk tv- og humorbransje. Som administrerende direktør i Monday Norge har han kjøpt opp produksjonsselskaper som Teddy TV og Norsk Fjernsyn. I juni tok Monday også en majoritetsandel av Thomas Giertsens selskap Feelgood Scene Film & TV, som står bak suksesser som «Helt perfekt» og «Neste Sommer», og Feelgood Scene, som foruten Giertsen har komikere som Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Anne-Kat. Hærland og Else Kåss Furuseth i stallen.

Les mer: Hallberg og Giertsen møtes igjen - Monday kjøper Feelgood

Nå fortsetter jakten på komikere med oppkjøpet av Istage Entertainment, som eies av gründerne Nils-Ingar Aadne, Terje Sporsem, Dag Sørås og Stian Morten Pettersen. De blir med videre på eiersiden i Feelgood Scene.

- Istage Entertainment AS er et sterkt og etablert selskap med veldig mange av humorbransjens fremste utøvere og produsenter knyttet til seg. Jeg gleder meg masse til å jobbe med denne gjengen, som i tillegg til komikerne Dag, Terje og Nils-Ingar, har flere dyktige og etablerte komikere i stallen, sier Lasse Hallberg, som er administrerende direktør i Monday og i Feelgood Scene, i en pressemelding.

- Skal ikke selge mennesker
Til Kampanje forteller Hallberg at «det er viktig å ha det moro på jobben».

- Og det blir enklere når du jobber med komikere, ler han.

At Monday utvider porteføljen til å inkludere mer enn bare tv-produksjon, ser han på som en naturlig utvikling.

- Vi står på flere ulike ben, og har også Monday Sport, som ikke er et tradisjonelt produksjonsselskap, men ordner alt fra innhold, til kommentatorer, eksperter og logistikk, sier han.

- Dessuten blir sosiale medier en større og større del av virksomheten, og det er ingen som vet hvordan det vi kaller tv-markedet vil se ut om tre år.

- Skal dere ut i annonsørmarkedet med disse komikerne?

- Nei, vi går ikke ut og selger mennesker. Det er det dummeste du kan gjøre. Skal de trives og være lojale, så må de bestemme selv hva de skal gjøre, sier Hallberg, og kommer dermed med et lite spark til konkurrentene i Plan-B.

Les mer: TV 2-kjendisene åpner stjernestallen for annonsører

- Hvor mye har dere gitt for Istage?

- Det får være mellom Istage og oss. Jeg tror begge parter synes dette er en god løsning. Vi har felles interesser og kan skape noe enda større sammen. 

- Et nytt kapittel
Styreleder i iStage, Nils-Ingar Aadne, sier i meldingen at han er fornøyd med sitt nye hjem.

- Dette markerer et spennende og nytt kapittel i Istages historie og sammen vil vi nå være godt posisjonert for videre suksess sammen med Feelgood og Monday. Feelgood har lenge vært en av de fremste humorprodusentene og har preget Humor-Norge i mange år. Vi gleder oss til å utvikle både artister og sceneproduksjoner sammen med dem.

Monday Norge er en del av det danske Monday-konsernet, og omfatter utover Monday Production, Monday Sport, Teddy TV, Norsk Fjernsyn, Monday Scripted, Feelgood Scene Film og TV og Feelgood Scene.