Et nytt, intenst medieår skal tradisjonen tro toppes med Kampanjes kåring av Årets medienavn. Kampanjes redaksjon har diskutert seg frem til en liste på ti kandidater som på hver sin måte har markert seg i året som har gått, og nå er det opp til deg og resten av leserne våre å stemme frem vinneren.

Dette er 11. året på rad at Kampanje kårer Årets medienavn. I fjor var det «Skam»-skaper Julie Andem som stakk av med tittelen.

OBS: Avstemningen er nå avsluttet og vinneren er kåret.

Ragnhild Ås Harbo, journalist

I oktober traff #metoo-bevegelsen den internasjonale medie- og kulturbransjen med full styrke og en rekke vitnemål om seksuell trakassering og overgrep begynte å nå spaltene også i Norge. Få har likevel vist like mye mot som Ragnhild Ås Harbo, som tidlig valgte å stå frem med sin historie og fortalte at hun hadde blitt utsatt for overgrep på en reportasjereise for Aftenposten for noen år tilbake. På den måten ga hun et ansikt og et navn til hundrevis av kvinner som har opplevd lignende, og har vært med på å starte en selvransakelse i bransjen som må føre til et tryggere arbeidsmiljø for kvinner.

- Det har vært en fin og styrkende opplevelse. Det er klart det er litt turbulent å drive og røske opp i gamle ting, men jeg har bearbeidet dette ganske godt, så det er ikke en særlig stor belastning. Jeg har ingen skam- eller skyldfølelse, og det gjør det lettere å snakke om dette, sier hun til Kampanje.

Les mer: Sto frem med sin #metoo-historie - kan bli Årets medienavn

Aleksander Schau, programleder NRK

TV 2 har, fortjent eller ufortjent, stått i sentrum av opprullingen av seksuell trakassering i den norske mediebransjen, og det var tidligere TV 2-programleder Aleksander Schau som stakk hull på byllen da han omtalte en rekke grove hendelser på Twitter i midten av november. Schaus Twitter-meldinger resulterte blant annet i at sportsredaktør Vegard Jansen Hagen måtte legge seg flat for hvordan han hadde håndtert en av varslerne. Nye varslingsrutiner i TV 2 la også grunnlaget for at en av TV 2s aller største profiler, Davy Wathne, sa opp jobben sin i forrige uke.

- Det jeg gjorde var bare å skubbe snøballen over kanten. Jeg visst om mye dritt i media- og kulturbransjen. Men, det skulle vise seg at det var ufattelig mye mer enn jeg ante, sier han til Kampanje.

Les mer: Aleksander Schau: - Det kommer mer, mer, mer

Hanne Skartveit, politisk redaktør VG

Hanne Skartveit har ikke ventet til 2017 med å gjøre seg bemerket som VGs politiske redaktør, men det var hennes oppgjør med «gutta boys»-kulturen i eget konsern, Schibsted, som sikrer henne en plass på vår liste i år. Hun gikk hardt ut mot konsernledelsen, som hun mener systematisk har plukket menn til høyere stillinger. At konsernsjefen i NHST, Gunnar Bjørkavåg, svarte med å utfordre Skartveit til padletur og IQ-test, satte to utropstegn bak kritikken.

- Jeg hadde så lenge hatt det på hjertet og hadde tatt problemstilling opp internt flere ganger. Over mange år. Når jeg fikk et direkte spørsmål var det helt naturlig å svare. Vi jobber jo med å stille andre spørsmål, da må vi også selv kunne svare, sier hun til Kampanje.

Les mer: - Bjørkavåg ga saken god fart

Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør Discovery

Da den nye Discovery-sjefen tok over etter Harald Strømme, fikk Norge sin aller første kvinnelige tv-sjef, og det i god tid før et samlet Medie-Norge begynte å jakte på dem, ikke bare med lupe, men med kikkert. Tine Austvoll Jensen fikk i fanget et tv-konsern som har vokst voldsomt de siste årene med oppskriften tydelige nisjekanaler, bred humorsatsing og sport. I år har markedsandelen til flaggskipet TVNorge falt, men like fullt har veksten under Austvoll Jensen fortsatt i 2017 for tv-huset samlet sett. Neste år skal hun servere det norske folk OL for første gang og lede det som kommer til å bli Norges viktigste tv-kanal.

- Det å bli lagt merke til fordi man er første kvinnelige tv-sjef er jeg aldri blitt helt komfortabel med. Det er utrolig mange flinke kvinner i denne bransjen, og det kommer garantert flere kvinnelige ledere etter meg, sier hun til Kampanje.

Les mer: - #Metoo-kampanjen overskygger det meste

Leif Einar «Lothepus» Lothe, tv-personlighet

Tv-året 2017 startet med et smell da 12 kjendiser flyttet inn på «Farmen»-gården og beviste at lineær-tv-formatet fortsatt har sprengkraft så det holder. Aller mest dynamitt var det sprengningsarbeider Leif Einar «Lothepus» Lothe som stod for. Han sørget ikke bare for at «Farmen kjendis» ble tidenes største seersuksess for TV 2, han sjarmerte også tv-seerne i senk og kom ut fra gården som kjendis på ekte og en helt av folket. I etterkant av «Farmen»-seieren har «Lothepus» stått klar til å sko seg på suksessen med bok, klær og kondomer med navnet sitt på, for å nevne noe.

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg hørte det var noe greier. Men det var hyggelig altså, uansett ka det e for nokke, sier han til Kampanje om å være nominert.

Les mer: - Hyggelig altså, uansett ka det e for nokke

Faten Mahdi Al-Hussaini, programleder NRK

I høst skulle Faten Mahdi Al-Hussaini stemme ved et stortingsvalg, og veien frem til valgurnene ble dokumentert av NRKs kameraer. Men før hun rakk å komme dit, ble Al-Hussaini ufrivillig hovedperson i en rekordstor strøm av klager til Kringkastingsrådet fordi hun bærer en hijab i serien. Hun stod støtt i stormen av hets og klager, og kom ut på andre siden som et forbilde for en hel generasjon nordmenn som tar del i demokratiet for første gang.

- Målet mitt er å begynne å studere, skape nye debatter og engasjere folk i nye temaer. Jeg har noen nye prosjekter og målet mitt er å starte med disse, sier hun til Kampanje.

Les mer: Havnet midt i klagestormen: - Følte meg lite norsk i et sekund

Kjersti Løken Stavrum, daglig leder Stiftelsen Tinius

I fjor høst sluttet Kjersti Løken Stavrum som pressegeneral for å bli leder av Stiftelsen Tinius, uten å bli noe mindre synlig av den grunn. Med et tempo få forunt er Tinius-sjefen både høyt og lavt når hun enten holder foredrag i og utenfor mediebransjen og deltar i bransjedebatten, og det er liten tvil om at Medie-Norge hadde vært en god del fattigere uten Løken Stavrum. I år er det skjevheten i skattleggingen av Facebook og Google og behovet for mer samarbeid i mediebransjen som har vært hennes viktigste kampsaker.

- Det synes jeg selvfølgelig er stas. Dessuten håper jeg at enda flere dermed blir klar over Stiftelsen Tinius, hva vi står for og jobber for – og ikke minst nødvendigheten av å få et bedre skattesystem, jamfør begrunnelsen for nomineringen av meg, sier hun.

Les mer: - Jeg skulle ønske vi hadde kommet lenger

Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør Faktisk.no

Språkrådet har trukket frem «falske nyheter» som årets nyord, men også helt ekte nyheter har fått seg en liten oppsving i Kristoffer Egeberg. Den tidligere Skup-vinneren, journalisten og forfatteren fronter mediehus-samarbeidet Faktisk.no, som han på kort tid har klart å etablere som en høyrøstet aktør i det norske ordskiftet. Som ansvarlig redaktør i Faktisk.no har han også vært en selvskreven gjest i flere av årets mange debatter om falske nyheter.

- Mottakelsen av Faktisk.no har vært overveldende, vi har fått mer oppmerksomhet enn vi kunne drømme om. Det er på godt og vondt, mest på godt, sier Egeberg til Kampanje.

Les mer: Overrasket av at politikere ville påvirke arbeidet til Faktisk

Ulrikke Falch, skuespiller

Mange tenker nok fortsatt «Vilde» når de ser Ulrikke Falch, men den unge skuespilleren har langt på vei klart å legge «Skam»-rollen bak seg ved å være en sjelden uredd stemme. Før hun holdt appell foran 10.000 oppmøtte på den internasjonale kvinnedagen, satt hun som en selverklært feminist i «Lindmo»-studioet foran likestillingsminister Sylvi Listhaug, som ikke ville strekke seg like langt. Nå skriver hun en såkalt overlevelsesguide for unge jenter, som kommer ut til våren.

Les mer: Fra Skam-stjerne til feminist-forbilde - nå kan hun bli Årets medienavn

Vegard og Gjermund Stenberg Eriksen, produsent og manusforfattere

Etter å ha sikret Norge den aller første Emmy-statutten for beste internasjonale tv-drama, har de to «Mammon»-forfatterne skrevet seg inn på den norske tv-himmelen. Hele 13 år skulle det ta før de to brødrene fra Mysen i Østfold kunne avslutte Emmy-jakten som offisielt ble startet av den norske tv-bransjen i 2004, og dermed sette et verdig punktum for et av de sterkeste norske drama-årene på norsk tv noensinne.

- Noe av det vi har satt mest pris på er at hele bransjen gleder seg over prisen. For bransjen har Emmy-pris vært et stort og viktig mål som mange har jobbet for helt siden 2004. Derfor føles dette som en hjemmeseier for hele bransjen, sier Vegard Stenberg Eriksen til Kampanje.

Les mer: - Da pappa ble intervjuet på Dagsrevyen, så skjønte vi at dette var stort

Hvem mener du bør vinne? Stem på din kandidat her!