En av ti nominerte til Årets medienavn i Kampanje, er Faten Mahdi Al-Hussaini. 23-åringen er født i Irak, og kom til Norge da hun var halvannet år gammel. I høst var hun programleder for tv-programmet «Faten tar valget», der seerne kunne følge hennes prosess for å finne ut av hva hun skulle stemme under stortingsvalget.

Programmet skapte klagestorm mot NRK, fordi Mahdi Al-Hussaini hadde på seg hijab i programmet. 

- Angrer du på at du stilte opp på «Faten tar valget?»

- Nei, jeg angrer ikke i det hele tatt. Jeg er stolt av at jeg har stilt opp. Det var kjemperiktig. Men jeg ble overrasket over alle klagene. Vi skulle lage program om politikk som ble politikk. Jeg tenkte jo at det kom til å komme noen, men at det skulle bli flere enn Skavlan?! Når vennene mine spør «Hva er det vi ikke kan slå deg med», svarer jeg «Klager»!

Kampanje kommer til å presentere alle kandidatene i løpet av de neste dagene, men allerede nå kan du se hele listen og stemme her: Disse kan bli Årets medienavn.

- Følte meg lite norsk et sekund
Faten Mahdi Al-Hussaini forteller at hun ikke var så overrasket over de første 1000 klagene som ble sendt inn til NRK.

- Men da jeg fikk vite at det hadde kommet inn 6000 klager, skjønte jeg at det ikke var noe hyggelig. Og jeg følte meg lite norsk et sekund. Jeg skjønner at det ikke var rettet mot meg personlig, men mot NRK. Jeg var likevel glad for at jeg var sammen med gode mennesker i Jerusalem da jeg fikk vite det. Jeg må også takke NRK - jeg tror jeg hadde det aller beste teamet - med en hel redaksjon som har stilt opp for meg, og selv kringkastingssjefen sa at dette kom til å gå bra, sier hun.

Totalt var det altså rundt 6000 mennesker som klaget på programmet «Faten tar valget» til Kringkastingsrådet i NRK. 97 prosent av disse klagene ble sendt inn før programmet hadde blitt sendt.

Les også: Steile fronter i K-rådet: - Skuffende at NRK ikke tar kritikk

Skuffet over Jensen-intervju
- Hva tenker du om å være nominert til Årets Medienavn 2017?

- Jeg blir jo ydmyk. Dette er tredje prisen jeg er nominert til, så det er nesten litt mye, men det er veldig hyggelig at noen ser verdien i det jeg gjør.

- Hva kommer du til å huske fra 2017?

- Jeg kommer nok til å huske NRK-stormen best. Definitivt, sier hun og legger til;

- Og ikke minst intervjuet med Siv Jensen, da. Det var en stor skuffelse. Det er litt rart å si, men jeg likte egentlig måten Siv Jensen var på før, da visste jeg liksom hvor jeg hadde henne. Men det ble litt for mye på det intervjuet, sier Mahdi Al-Hussaini.

I programserien hadde Mahdi Al-Hussaini et intervju med partileder Siv Jensen i Fremskrittspartiet, der hun forsøkte å få Jensen til å svare klart ja eller nei på spørsmålet om Mahdi Al-Hussaini kunne være norsk og samtidig bruke hodeplagget hijab.

- Hva er ditt mål for 2018?

- Målet mitt er å begynne å studere, skape nye debatter og engasjere folk i nye temaer. Jeg har noen nye prosjekter og målet mitt er å starte med disse, sier hun.

Stem på din kandidat her: Disse kan bli Årets medienavn

Se klippet fra «Faten tar valget» der Faten Mahdi Al-Hussaini diskuterer med Siv Jensen her: