I dag kunne Discovery endelig presentere hele sin OL-satsing. Det skjedde nøyaktig 100 dager før lekene braker løs i Pyeongchang i Sør-Korea.

- 2018 blir et historisk tv-år for oss. Vi har fått det ærefulle oppdraget å formidle OL til det norske folk. Det er en stor oppgave, og vi kommer til å vise respekt for norske OL-tradisjoner. Samtidig kommer vi også til å ta med oss humor- og underholdnings-DNA-et vårt når vi skal dekke alt som skjer rundt lekene. OL er tross alt et av de største underholdningseventene i verden, sier Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør for TVNorge og Discovery Networks.

Som Kampanje kunne avsløre tidligere i dag, blir Discoverys OL-tropp på høyde med det NRK og TV 2 tidligere har sendt til OL.

Les mer: Discovery satser stort på vinter-OL – sender 130 til Sør-Korea

Øvelsene sendes direkte på TVNorge og Eurosport Norge fra midnatt til kl. 16.00 hver dag. Fra 16.00 til 20.00 vises høydepunktene fra dagens øvelse.

Alt skal ligge tilgjengelig gratis på Eurosports nett-tv-tjeneste.

- Dette blir kanskje første gang at noen OL-øvelser vil ha like mange seere på digital-tv som på lineær-tv, tror Austvoll Jensen.

Les mer om OL-kommentatorene, som inkluderer lillebror Northug, her.

Anne Rimmen og Jon Almaas har fått jobben med å oppsummere dagen i kveldsprogrammet «OL-Kveld» fra kl. 20.00 til 21.00, som spilles inn på Sentralen i Oslo. De får hjelp av noen av TVNorges største humorprofiler som Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold, Espen Eckbo og Lene Kongsvik Johansen.

Les også: Rimmen og Almaas blir TVNorges OL-verter

Foruten 15 dager med OL-sendinger, byr TVNorge og resten av Discovery-kanalene også på mye ren humor og underholdning.

Bård og Vegard Ylvisåker er tilbake på TVNorge etter en liten pause fra tv-skjermen, men nå dropper de talkshowformatet til fordel for noe så sjeldent som en gravende musikal. Programmet, som får premiere under OL, har fått navnet «Stories from Norway».

Hver episode er en frittstående musikal som tar for seg en sak eller hendelse fra virkeligheten. Ylvis-brødrene skal blant annet undersøke nøyaktig hva som skjedde da et par vanndråper ble sølt på scenen på Justin Biebers konsert på Chateau Neuf.

- Når du gir Bård og Vegard frie tøyler, vet du aldri hva du får. Men sjansen er stor for at du får noe spektakulært. Denne gangen har de laget noe jeg i mine 18 år som prodramdirektør aldri har sett maken til. «Stories from Norway» viser hvilket fantastisk talent brødrene har for både humor og musikk. Jeg gleder meg til å vise frem deres nye serie for det norske folk, sier programdirektør Eivind Landsverk.

Det blir mer humor i sesong fem av «Neste sommer» og sesong åtte av «Helt perfekt». Dessuten er både «Mandagsklubben» og «Brille» tilbake på TVNorge til våren.

Det er også «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», «4-stjerners middag», «Gift ved første blikk», «Sinnasnekker'n», «Jegertvillingene» og «På liv og død».

Av nye programmer byr kanalen på satsinger som «Kjør meg til OL», «Danskebåten» og «Vintereventyret».

TVNorge-sjef Tine Austvoll Jensen kunne avsløre at Discovery i tillegg til sin betal-tv-tjeneste Dplay også vil lansere en reklamefinansiert nett-tv-tjeneste i nær fremtid.

- Og med den håper vi å nå de som aldri har sett lineær-tv, eller som har forlatt lineær-tv.