TV 2-formatet «Truls à la Hellstrøm» er solgt til Italia, Spania, Finland og Belgia. Det er Nordic World som står bak selgene. Formatet er skapt av Plan-B.

-Vi hadde høye forventninger til «The Chef and the Comedian» - og i Cannes manglet det ikke på respons. Etter at vi kom hjem til Norge har avtale etter avtale gått i boks. Så etter hvert vil de ulike kjøperne finne sine tv-kanaler og programledere samt starte produksjonen, sier administrerende direktør Espen Huseby i Nordic World.

I programmet, som hadde premiere på TV 2 i høst, blir vi med Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm på en verdensomspennende kulinarisk reise med noen komiske distraksjoner underveis.

Les også: Sterk premiere for «Truls à la Hellstrøm»

I Plan-B og TV 2 er jubelen stor etter at de første salgene er i boks.

- Det er utrolig gøy at interessen fra utlandet er så stor som den er. Vi tenkte tidlig i utviklingen av dette formatet at det kunne ha potensial utenfor Norge. Humor og mat er universelle temaer. En litt streng kokk med et godt hjerte og en matglad humorist finner man nok mange steder. Og det blir spennende å se om andre har den fantastiske kjemien som Truls og Eyvind har. Den er nemlig viktig for programmet, sier daglig leder for tv, Pål Huuse i Plan-B.

- Vi har opplevd en formidabel suksess med «Truls à la Hellstrøm» på TV 2 denne høsten. Seerne har vært veldig begeistret. Det er en ekstra fjær i hatten at formatet nå blir solgt utenfor landegrensene våre, sier programredaktør Jarle Nakken hos TV 2.

Det er produksjonsselskapene Strix i Belgia,  Moskito i Finland samt to av de største produksjonsselskapene i Italia og Spania som har kjøpt rettighetene til sine respektive nasjonale markeder.

Truls Svendsen er medeier i produksjonsselskapet Plan-B, som har produsert den norske versjonen. Nylig ble det kjent at Svendsen og resten av hans kollegaer i Plan-B, som inkluderer Harald Rønneberg og Thomas Numme, går med full styrke inn i content marketing-markedet.

Les også: TV 2-kjendisene åpner stjernestallen for annonsører

Plan-B: Truls Svendsen (fra venstre), Jan Petter Fredstad, Pål Huuse, Line Konglevoll, Harald Rønneberg og Thomas Numme. Foto: Eivor Eriksen.