100 dager før de olympiske lekene starter i Sør-Korea, og TVNorge for første gang skal ta på seg rollen som det norske vertskapet, mener administrerende direktør i Discovery Networks, Tine Austvoll Jensen, at de har lite å være nervøse for.

- Det er litt nerver, men vi opplever at vi er i god rute, så nå gleder vi oss mest av alt, sier hun til Kampanje.

Discovery-sjefen har ryddet sendeskjemaet på TVNorge og Eurosport Norge i de 15 dagene vinter-OL varer, og kanalene skal sende øvelsene direkte fra Pyeongchang fra midnatt til kl. 16.00 norsk tid. Deretter tar studiosendingene tar over, før Anne Rimmen og Jon Almaas inviterer til «OL-Kveld» kl. 20.00.  har med seg noen av TVNorges - og Norges - fremste komikere, som Espen Eckbo, Lene Kongsvik Johansen, Calle Hellevang-Larsen og Magnus Devold.

- Dere sier dere tar humor på alvor, men tar dere også OL på alvor?

- Ja, absolutt. Det å få lov til å stå her i dag og levere OL til det norske folk, det er et stort ansvar som vi i høyeste grad tar på alvor. Det er et ærefullt oppdrag for oss. Vi har planer om å levere like bra sportslig dekning som TV 2 og NRK har gjort i mange år før oss, det er ambisjonen, men vi ønsker samtidig å benytte muligheten til å ta inn vårt humor- og underholdning-DNA.

TV 2 doblet andelen sin
Da TV 2 hadde OL-rettighetene i 2014, doblet de seerandelen sin i OL-måneden februar, fra 21 til 41 prosent av markedet. I tillegg klarte de å holde på mange av seerne i de påfølgende månedene. I mars økte andelen på hovedkanalen med nesten tre prosentpoeng, og veksten fortsatte ut vårsesongen. Veksten for hele året ble på 2,4 prosentpoeng, men da hadde de også fotball-VM i Brasil å spille på.

- Forventer dere en tilsvarende vekst for TVNorge?

- Vi vil ikke gå inn på hvilke ambisjoner vi har for andeler, men vi har satt oss noen mål.

Discovery-sjefen sa innledningsvis på dagens OL-lansering at disse lekene kan bli de første der det på enkelte øvelser er like mange seere på nett som på lineær-tv.

Se videointervju med Austvoll Jensen her (saken fortsetter):


Skal bruke OL som døråpner
Discovery-sjefen har planen klar for å få maksimalt utbytte av den nasjonale interessen rundt OL.

- Strategien er å komme tidlig i gang og bruke OL til å bygge inn humor- og underholdnings-DNA-et vårt, og få vist frem innholdet vårt til flere, sier hun.

I tillegg til sendingene på TVNorge og Eurosport Norge, skal også alle øvelsene vises gratis på strømmetjenesten Eurosport Player. På den måten skal Discovery lokke nordmenn inn i sitt sportsunivers på nett.

- Eliteserien kommer på rett etter OL, så vi håper å få med oss de sportsinteresserte på det.

Discovery tar heller ikke sjansen på å vente til etter OL med å sette på en av vårens største satsinger, nemlig det nye Ylvis-programmet «Stories from Norway», der de blant annet parodierer Justin Biebers norgesbesøk. Programmet får premiere i løpet av OL-ukene.

Les mer: Ylvis tilbake med helt nytt program – slik blir våren på TVNorge

- Har vært et krevende år
Discoverys hovedkanal kan trenge et lite løft, for selv om hele tv-gruppen kan vise til vekst så langt i år, er det ingen tvil om at høsten har blitt tøff for TVNorge. Både i september og oktober taper kanalen andeler, mens TV 2 går frem.

- Det har vært et krevende år, ikke bare for oss, men for hele tv- og mediebransjen. Vi er den tv-gruppen som andelsmessig øker mest i år. At vi går opp i noen måneder og ned i andre, er en realitet. Vi møter et knalltøft TV 2 i høst som gjør mye bra, men vi er også fornøyd med det vi gjør.

- Merker du at noen av flaggskipene du har tatt over, som «71 grader nord» og «Alt for Norge», begynner å bli rustne?

- Nei, ikke rusten, for formatene fungerer og de har god oppslutning på tidsforskjøvet tv. For oss er det viktig ikke bare å fortsette med formatene som fungerer, men også å fornye oss. Handler både om å ta vare på den trofaste seerskaren vi har, samtidig som vi utfordrer oss selv og fornyer oss.

Les mer: Oktoberfest i TV 2 - øker mest i tv-markedet

Fjerner betalingsmur på nett
Nå møter Discovery-sjefen de nye tv-seerne med åpne armer på nett og fjerner betalingsmuren på store deler av innholdet på nett-tv-tjenesten Dplay og legger på reklame i stedet. Samtidig flyttes hele tjenesten til en ny og bedre plattform, ifølge Austvoll Jensen.

- Vi vet at en del yngre seere har lyst til å se vårt tv-innhold og gjerne i bytte mot at de ser reklame, sier hun.

Der vil man også finne programmer som «Hvite gutter» og «Ex on the Beach», som vil vises først på nett.

- Det er innholdet som er driveren, understreker hun.

Se også videointervju med programdirektør Eivind Landsverk, der han bekrefter at de vil ha mer av «Praktisk info med Jon Almaas» til neste år: