Ved 17-tiden i ettermiddag ble regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet (Frp) på overtid enige med Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) om en budsjettavtale for 2018.

Dermed kan neste års statsbudsjett bankes gjennom i Stortinget. Det betyr også at statens mediepolitiske pengedryss for neste år er i boks, som for eksempel NRK-lisensen og pressestøtten til avisene.

Regjeringen ville kutte pressestøtten med 25,7 millioner kroner i statsbudsjettet for 2018. Samtidig skulle det settes av sju millioner til en ny innovasjonsrettet tilskuddsordning neste år. Det innebærer et nettokutt i den direkte pressestøtten på 18,7 millioner kroner, ifølge regjeringens budsjettforslag for 2018. Budsjettavtalen med KrF og Venstre innebærer altså at kuttet i pressetøtte avverges.

Mediepolitisk talsmann Geir Jørgen Bekkevold sier til Journalisten at produksjonstilskuddet for nyhetsmedier blir fryst på 313 millioner kroner neste år.

- Det ligger en full reversering av regjeringens kutt inne, sier Bekkevold til Journalisten.

Les også: Avistopper reagerer på pressestøtte-kutt: - Meget dramatisk

NRKs lisensinntekter for 2018 vedtas økt med en femtilapp til 2.657 kroner uten moms, slik regjeringen foreslo. NRK-lisensen blir dermed dyrere for folk flest, men ikke så dyr som det NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen ønsket seg. Kringkastingssjefen ønsket seg et påslag på 55 kroner, eksklusive moms. 

NRK hadde i 2016 samlede lisensinntekter på nær 5,6 miliarder kroner. Det foreslåtte påslaget vil dermed gi NRK 100 millioner kroner i økte lisensinntekter neste år.

Les også: NRK-lisensen blir dyrere - men Eriksen får ikke det han ba om