TV 2s vekst i tv-markedet fortsatte i den viktige reklamemåneden oktober. Det viser de rykende ferske tallene for oktober, som leveres av Kantar TNS. TV økte markedsandelen med 2,8 prosentpoeng i den kommersielle målgruppen 20-49 år sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Det ga kanalen en andel på 23,1 prosent i oktober. Blant alle tv-seerne - i målgruppen 12 år og oppover - økte TV 2 med 1,4 prosentpoeng og fikk en samlet andel på 22 prosent.

Det betyr at storsatsinger som «The Voice», «Jakten på kjærligheten» og «Åsted Norge» og ikke minst flaggskipet «Farmen» leverer varene for TV 2.

- Gode tider for tv-reklame
- TV 2 fortsetter fremgangen og leverer veldig gode tall også i oktober. Hovedkanalen vokser også denne måneden, og det er bra med tanke på den høye etterspørselen i reklamemarkedet. Det er gode tider for tv-reklame, og spesielt gode tider for TV 2, sier salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll.

Veksten for hovedkanalen gjorde også at TV 2-gruppen samlet gikk frem med 1,6 prosentpoeng i oktober og fikk en andel på 32,6 prosent blant seerne mellom 20 og 49 år. Blant alle tv-seerne (12+) fikk TV 2-kanalene i oktober en andel på 30 prosent.

- Skal man treffe flest mulige seere samtidig, er TV 2 er et veldig godt alternativ for reklame-kjøperne. Av de 100 mest sette programmene på kommersielle kanaler sist måned, så gikk 98 av dem på TV 2, forteller Bjørn Gunnar Rosvoll.

Tre av nisjekanalene i TV 2-gruppen - TV 2 Zebra, TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Sport Premium 1 - var rene festbremser i oktober. De tre kanalene tapte markedsandeler, men moderkanalen ordnet altså opp.

NRK1 fikk en markedsandel på 27,1 prosent i hele befolkningen, en økning på 0,6 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt økte NRK sin markedsandel med 0,4 prosentpoeng til 34,9 prosent.

Discovery-nedtur
TVNorges markedsandel falt i både den kommersielle målgruppen og i hele befolkningen. Blant alle seere falt andelen med 0,7 prosentpoeng til 7,7 prosent.

Samlet fikk Discovery-kanalene en andel på 19,5 prosent i hele befolkningen, som er likt med oktober i fjor.

TV3 falt med 0,5 prosentpoeng til 4,1 prosent i oktober i hele befolkningen. MTG samlet fikk en andel på 7,9 prosent i hele befolkningen, som er opp 0,1 prosentpoeng.