En av episodene tidligere TV 2-programleder Aleksander Schau omtalte på Twitter i helgen, handlet om en medieansatt som ifølge Schau «har antastet flere kvinnelige kolleger på rystende grovt vis. Du har klådd, klapset, kommet med ekstremt fæle, seksuelle kommentarer og forsøkt å holde minst én kollega fanget på ditt hotellrom».

Ifølge Dagens Næringsliv ble daværende fotballsjef, nåværende sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, varslet om episoden på hotellrommet noen måneder etter at det hadde skjedd. Også daværende sportssjef Bjørn Taalesen skal ha blitt gjort kjent med hendelsen, ifølge DN.

Det var likevel ikke før kvinnen varslet daværende kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2, over ett år senere, at mannen måtte forlate sin stilling.

- Av de fem sakene vi kjenner til fra 2004 og frem til i dag har fire endt med oppsigelse og en med skriftlig advarsel. I de fleste sakene har TV 2 reagert raskt og resolutt. I én av dem tok det imidlertid altfor lang tid. Det skjedde på min vakt. Det tok halvannet år fra den første episoden fant sted til vedkommende var kastet ut. Det er uholdbart og det er mitt ansvar. I løpet av denne tiden fant nye episoder sted og de kunne vært unngått om jeg hadde gjort jobben min bedre. Det er smertefullt og til dem som ble rammet er det bare å si unnskyld, skriver Vegard Jansen Hagen i en e-post til DN.

Les mer: - Ukulturen jeg hører om i mediebransjen gjør meg bare trist

- Det var en grov feil
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen bekrefter overfor VG at alle de fem sakene i TV 2 som nå er kjent, er knyttet til sportsavdelingen.

I en av disse sakene satt han med informasjon om grove hendelser i halvannet år, uten å gripe inn. Kvinnen som var utsatt for hendelsene, varslet flere ganger uten at noe ble gjort.

– Det var en grov feil å ikke gripe inn da jeg først ble gjort oppmerksom på dette. Jeg har sovet på jobb, og konsekvensen av det er at medarbeidere har lidd overlast. Det skal ikke skje. Det er mitt ansvar, og på vegne av meg selv og TV 2 vil jeg si unnskyld til dem som har blitt rammet av det, sier han til avisen.

Kvinnen som ble utsatt for trakasseringen, ønsker ikke å kommentere hendelsen overfor avisen.

Hagen understreker at han ikke kjente alle detaljer i historien som kvinnen har fortalt om. Da han ble kjent med de alvorlige anklagene, ble mannen som sto bak episodene umiddelbart avskjediget. Men før dette skjedde hadde mannen fortsatt med trakasseringene.

- Rasende på ynkelige menn
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække innrømmer at TV 2-ledelsen i flere tilfeller har reagert for sent når de har blitt informert om slik trakassering.

– Jeg merker at jeg er så rasende på at ynkelige menn i så mange år har fått ture fram uten at noen reagerer, sier hun.

I et innlegg på TV 2s nettsider skriver hun at «Dagens ledelse tolerer ikke dritt fra menn som ikke forstår at de misbruker makten og stillingen sin.»

Opplysningene om sextrakassering i TV 2 kom fram da TV 2-profilen Alexander Schau på Twitter la ut hele 24 meldinger som fortalte om de mange hendelsene i TV-kanalen.