401.000 seere fikk med seg første episode av TV 2s nye store dramasatsing «Grenseland» kl. 21.30 i går. Det ga en andel på 26,9 prosent.

304.000 ble med videre på andre episode rett etter premieren. Det ga en andel på 27,2 prosent.

- «Grenseland» leverte en sterkt dobbelt-premiere på TV 2 i går, og er dermed med på å løfte gårsdagen til høstens sterkeste torsdag. Når vi i tillegg vet at norskprodusert høykvalitetsdrama er det aller gjeveste folk ser på TV 2 Sumo, så vet vi at seertallene kommer til å vokse i dagene og ukene som kommer, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

Til sammenligning hadde «Frikjent» 631.000 seere på fjorårets sesongpremiere og 660.000 seere på aller første episode i 2015.

- Hadde dere håpet på et seertall på samme nivå for «Grenseland»?

- Seerne ser denne typen serier i stadig større grad via opptak og ikke minst via TV 2 Sumo hvor norsk drama står veldig sterkt. Så tallene på førstegangsvisningen på tv er helt som forventet. Disse vil garantert øke utover i uka, og vi vet mer om utviklingen for serien når vi får 7-dagerstallene om en uke, sier Nakken.

Han mener dramaserien er med på å befeste TV 2s posisjon som leverandør av dramaserier av høy kvalitet med rekkevidde langt utenfor Norges grenser.

- «Grenseland» føyer seg inn i rekken av kvalitets-dramasatsinger på TV 2, hvor «Frikjent» og «Okkupert» fra før er blitt solgt til over 100 land. Her har «Grenseland» også et potensiale til å skape internasjonal oppmerksomhet. Jeg er stolt av det vi får til, og vil rette en stor takk til produksjonsselskapet Monster og interne krefter i TV 2 som har brent for prosjektet og jobbet målrettet med å realisere denne serien. TV 2 har hatt en veldig sterk høstsesong så langt og «Grenseland» bidrar til å ytterligere styrke TV 2s posisjon og feste grepet om seerne denne høsten, sier han.