FremantleMedia Norge ble etablert i 2014 og står bak de siste produksjonene av formater som «Norske Talenter», «Idol» og «Jakten på kjærligheten».

Nå jakter administrerende direktør Petter Testmann-Koch på nye bein å stå på, og det finner han kanskje i annonsørmarkedet.

- Mange av våre formater har stor kommersiell verdi, og mye av fremtiden handler om å utnytte potensialet til disse formatene sammen med tv-kanalene. I tillegg er det stadig flere som ønsker å fortelle gode historier med levende bilder. Da ser vi det som helt naturlig å bygge tilstedeværelse og kompetanse innenfor branded, digital og content marketing, sier Testmann-Koch.

Han har ansatt Martin Aarestrup som Head of Digital & Branded. Aarestrup kommer fra Rubicon der han har vært kommersiell leder.

- FremantleMedia fremstår rett og slett som den mest fremoverlente aktøren i den internasjonale tv-bransjen, så dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.
Tankesettet og planene som FremantleMedia har, både i Norge og internasjonalt, viser at de ligger i forkant av utviklingen. Aldri tidligere har det blitt produsert så mye innehold på tvers av plattformene, og dette ønsker vi å ta en større del av, sier Aarestrup.

Han er en av flere som forlater Rubicon i disse dager. Kampanje omtalte nylig «Mesternes mester»-produsent Marit O. Aspens overgang til Nordisk Film & TV. Henrik Harboe ble gjenforent med to tidligere kollegaer fra Rubicon i Mexiko Media tidligere i høst.

I tillegg til Martin Aarestrup, er Maria Bodøgaard ansatt som kreativ produsent for den nye satsningen. Maria har vært hos FremantleMedia siden mai hvor hun blant annet har rukket å produsere TV 2 Livsstil-programmet «Vendela + Petter». Hun sto også bak NRKs store suksess «Trekant» i 2010.

- Med Martin og Maria får vi det beste fra to verdener, sier Petter Testmann-Koch.

- Martin har et enormt nettverk, lang og variert erfaring fra mediebransjen, og er en av de aller dyktigste til å identifisere verdier for det kommersielle markedet. Maria er et fyrverkeri. En strålende kreatør og historieforteller, og et sosialt unikum. I dag er vi både veldig stolte og veldig glade!

Les også: TV 2-kjendisene åpner stjernestallen for annonsører