En av ti kommentarer på Facebook-sidene til NRK og TV 2 var hatefull, viser en ny rapport. Det er Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) som står bak rapporten om omfanget og karakteren og konsekvensene av hatefulle ytringer på Facebook. Rapporten, som er den første i sitt slag i Norge, ble tirsdag lagt fram på LDOs årskonferanse

- Det er ikke de unge som trenger opplæring og -oppfølging på nett og i sosiale medier – det er de voksne, sier Øyvind Solstad til NRK.

Han var sosiale medier-sjef i VG og hadde ansvaret for avisens kommentarfelt de siste fem årene.

- Ut av de som ytret seg så stygt at de faktisk ble utestengt vil jeg tippe at minst 9 av 10 var menn over 50 år.

Han forteller at mange voksne menn raser i kommentarfeltene, spesielt over innvandring og unge kvinner i maktposisjoner.

– Jeg tror det er flere grunner til dette. At man blir eldre, gir mer blaffen og tør mer. Men noen skjønner ikke at de er på en offentlig debattarena og sier ting som er så ille at de blir stengt ute av debatten, sier Solstad til NRK.

Les også: En av ti ytringer på NRK og TV 2s Facebook-sider er hatefull