Nordic World og administrerende direktør Espen Huseby er klar for neste ukes MipCom i franske Cannes. Der satser Nordic World på å selge først og fremst norske og nordiske tv-formater samt ferdigproduserte programmer til tv-selskaper og produksjonsselskaper over hele verden.

Blant tv-formatene som blir tilbudt i Cannes, er TV 2-serien «Truls à la Hellstrøm» som lyder den engelske tittelen «The Chef and the Comedian».

TV 2-serien med Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm er produsert av Plan-B og vises på TV 2 denne høsten. Nå er formatet til salgs for utenlandske markeder. Det betyr at andre markeder og land kan finne sine egne programledere som passer inn i tv-formatet.

«Truls à la Hellstrøm» hadde premiere på TV 2 onsdag kveld og noterte seg for 448 000 seere.

- En veldig sterk premiere. Dette er også et flott premieretall å ta med seg til Cannes. At serien har suksess i Norge, gir ekstra muligheter for salg i det store utland, sier administrerende direktør Espen Huseby i Nordic World til Kampanje. 

Les mer: Sterk premiere for «Truls à la Hellstrøm» - sikrer sterk TV 2-onsdag

MipCom i Cannes er et av årets største høydepunkter når det gjelder kjøp og salg av rettigheter til ferdigproduserte programmer eller tv-formater.

- Her handles det dokumentarer, serier og underholdningsprogrammer innen ulike sjangere – både ferdigproduserte samt formater som de ulike markedene kan lage egne versjoner av, sier Huseby.

- Norsk i skuddet:

-Tv-innhold fra Norge er i skuddet som aldri før. Tradisjonelle tv-kanaler og strømme-aktører verden over har tydeligvis fått opp øynene for norsk tv-innhold, sier Espen Huseby i Nordic World.

Har kofferten full av tv-programmer
Nordic World markedsfører og selger formater og ferdigproduserte tv-programmer på oppdrag fra nordiske tv-kanaler og produksjonsselskaper.

Andre  tv-prgrammer og tv-formater som er på salgslisten er  «All in – cash out your life».  Underholdningsformatet vises på TV 2 i åtte episoder fra 24. oktober i år – og har fått den norske tittelen «Nå eller aldri». Serien produseres av Anti.

«Reisen» med Esben «Dansken» Selvig ble sendt på TV 2 høsten 2016. Dette formatet i seks episoder selges i Cannes under tittelen «Journeys». Det er produksjonsselskapet Tellus Works Television AS som eier formatet.

«Kampen om livet», sendt på NRK våren 2017, står også på salgslisten. Det er et populærvitenskapelig program om livets store spørsmål i åtte episoder, med den internasjonale tittelen «Larger than life». 

Konkurranse-innslagene fra de seneste sesongene av TV 2s «Senkveld med Thomas og Harald» - på norsk kalt «Camp Senkveld» - selges også som et format. Det har fått den britiske tittelen «Celebrity Showdown». Formatet selges som syv minutter lange sekvenser, eller i 30 minutters formater. Plan-B står bak formatet.

Nordic World skal også selge «Small town love», kjent som «Ack Värmland», og som er en original svensk serie fra Bob film. Videre skal Nordic World selge den svenske serien «Sommaren med släkten» som er basert på norske «Neste Sommer» fra Feelgood og vist på TVNorge, men også en russisk TV-serie under tittelen «Pregnancy Test» står på salgslisten.

Av ferdigproduserte faktaserier og dramaserier som Nordic World vil selge i Cannes, er en ny dokumentar med Therese Johaug, dokumentaren «Snowden – plan B» fra NRK, dokumentarserien Messias på fire episoder fra NRK, veterinærserien innen reality-segmentet «Life of vets» på 24 episoder fra TV3 Norge og mye mer.

- Tv-innhold fra Norge er i skuddet som aldri før. Tradisjonelle tv-kanaler og strømme-aktører verden over har tydeligvis fått opp øynene for norsk tv-innhold innen ulike kategorier. Vi har stor tro på at vi skal selge mye godt norsk innhold i Cannes i neste uke, sier Espen Huseby.