Med umiddelbar virkning endrer Vixen Blog Award navn til Vixen Influencer Awards. Dette gjør man for å favne bredere enn før, heter det i en melding fra Vixen.  Vixen Influencer Awards (tidligere Vixen Blog Awards) ble avholdt første gang i 2011, og startet som en årlig bloggprisutdeling.

Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir mener navneendringen er en naturlig utvikling.

- I år går vi all inn, og endrer hele navnet. Det er ikke lenger kun via blogging det influeres. Interaksjonen med publikum er i dag på tvers av flere kanaler, og da blir det meningsløst å holde fast ved bloggbegrepet. I mangel av et godt norsk ord har vi valgt Vixen Influencer Awards som det nye navnet. Det føler vi er dekkende, og vi gleder oss til nå til å kåre Norges fremste influencere i året som har gått, sier Eide Einarsdóttir i meldingen.

Navneskiftet kommer i sammenheng med at nomineringen til Vixen Influencer Award 2017 åpner. Leserne inviteres til å nominere sine favoritter i tolv ulike kategorier; mote, beauty, livsstil, interiør, mat, trening og helse i tillegg til Årets sterke mening, Årets gullpenn, Årets stjerneskudd, Årets business, Årets influencer og Folkets favoritt.

Etter nomineringen velger en fagjury ut opptil ti semifinalister i hver kategori, og deretter stemmer leserne frem fem finalister i hver kategori, før fagjuryen igjen velger vinnerne. Unntaket er Folkets favoritt, som er leserbestemt hele veien. Vinnerne offentliggjøres 4. februar 2018.

I år består fagjuryen av foredragsholder, kommunikasjonsrådgiver, podkaster og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen, tekstdoktor, kursutvikler og foredragsholder Christine Calvert, programredaktør i NRK P3 Camilla Bjørn og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Juryformann Hans-Petter Nygård-Hansen understreker at det ikke kun er størrelse som teller.

- Størrelse er viktig, men ikke alt. De beste influencerne er gode forretningsfolk, og vi vil vurdere dem deretter. Da gjelder det å holde seg innenfor lover og regler, uttrykke seg godt og ligge i forkant av hva som er mulig rent teknologisk, sammen med hva publikum forventer, sier juryformann Hans-Petter Nygård-Hansen.

Da årets Vixen-priser ble delt ut, gikk en av gjeveste prisene, «Årets blogger», for andre år på rad til Sophie Elise Isachsen.  

Les også: Norges bloggdronning: – Hvis ikke blogging er viktig, så vet ikke jeg