Yama Wolasmal blir ny anker i Dagsrevyen. Han skal være i fast ankerpar med Nina Owing, og de to har første sending sammen i november.

Jon Gelius har sin siste Dagsrevyen-sending 25. oktober. Deretter er han klar for nye oppgaver i NRK Sørlandet.

Les også: Jon Gelius slutter i Dagsrevyen

- Jeg er utrolig glad for å få denne muligheten. Jeg elsker å jobbe med nyheter og gleder meg til å jobbe med det som uten tvil er en av landets beste nyhetsredaksjoner. Og så er jeg veldig opptatt av hvordan vi formidler nyheter, og ser fram til å ta i bruk mulighetene vi har i Dagsrevyen-studioet vårt, sier Yama Wolasmal i en pressemelding.

De siste årene har Yama Wolasmal vært nyhetsanker i TV 2 Nyhetskanalen og programleder for debattprogrammet «Underhuset» på samme kanal. Han meldte overgang til NRK i sommer, for å jobbe med direktesatsingen der.

Les mer: Skal jobbe med NRKs direktesatsing

Hanna Thorsen, som er redaksjonssjef for Dagsrevyen, sier seg svært fornøyd med ansettelsen.

- Yama Wolasmal er en av Norges fremste programledere og en svært dyktig journalist. Jeg er veldig fornøyd med å få Yama med i Dagsrevyteamet. Han har en profil og en journalistisk drive som er helt i tråd med Dagsrevyens format. Yama har mange spennende tanker om hvordan vi kan videreutvikle sendingen, og jeg ser virkelig fram til å jobbe tett med ham og resten av redaksjonen slik at vi står like sterkt blant publikum også i fremtiden.