Modern Times Group (MTG), som i Norge eier blant annet TV3, Viasat, Viaplay og P4, leverer sitt resultat for tredje kvartal i morgentimene.

Mediekonsernet omsatte for 4,280 milliarder svenske kroner i tredje kvartal, som er en forbedring på 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den organiske veksten var på sju prosent. Analytikerne ventet en omsetning på 4,195 milliarder svenske kroner, ifølge Dagens Industri.

Driftsresultatet økte med 83 prosent til 257 millioner svenske kroner, en vekst på 83 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Analytikerne trodde på 251 millioner, ifølge et gjennomsnitt av analytikernes estimater.

Selger mer
Konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i MTG er tilfreds.

- Vi har nå levert det femte kvartalet på rad med mer enn fem prosent organisk salgsvekst. Vår organiske omsetningsvekst på sju prosent i tredje kvartal ble drevet av høyere salg for alle våre forretningsområder, sier Madsen i resultatmeldingen.

Den samlede omsetningsveksten på 17 prosent omfatter ifølge Madsen hele bidraget fra spillprodusenten InnoGames, som MTG kjøpte seg inn i for ett år siden.

Les mer: MTG går inn i spillmarkedet

Høyere reklame- og abonnementspriser
Forretningsområdet Nordic Entertainment hadde i tredje kvartal en organisk vekst på tre prosent. Madsen minner om årets tredje kvartal sammenlignes med tilsvarende kvartal i fjor, da MTG sendte eksklusivt fra Rio-OL og Ishockey-VM.

-  Men vi fortsetter å dra nytte av høyere reklame- og abonnementspriser, økt bruk og økt omsetning for både Viaplay og Viafree, sier Madsen.

Her ser du regnskapstallene til MTG for årets tredje kvartal. Alle tall i MSEK.

MTG 2017 2016 Endring i %
Omsetning 4280 3657 + 17,0
Driftsresultat 257  141 + 83,0
Resultat før skatt 177  93 + 90,3