I juli ble det kjent at Jan Ove Årsæther ga seg som nyhets- og sportsdirektør i TV 2, etter 17 år i selskapet. Selv om nyheten kom overraskende på mange, avviste både Årsæther og TV 2-sjef Olav T. Sandnes at det lå noen konflikt bak avgangen.

Les mer: TV 2-topper avviser uenighet: - Sjelden vært så konfliktfritt som nå

Nå har Årsæther tatt det første skrittet i sitt nye jobbliv og etablert de to selskapene Story og Story Media. Begge selskaper ble stiftet 11. september, og har som formål å drive med film- og tv-produksjon.

Mer spesifikk ønsker heller ikke den tidligere TV 2-toppen å være når Kampanje tar kontakt.

- Jeg kommer ikke til å si så mye om dette nå. Du får bare spekulere, men jeg har ikke noe å fortelle om innholdet i selskapene. Det er for tidlig, sier Årsæther til Kampanje.

- Hvorfor to likelydende selskaper?

- Når jeg først var i gang å starte selskaper, var det så gøy at jeg ikke klarte å slutte. Mer kan jeg ikke si uten å røpe for mye.

Tv-produksjon og konsulenttjenester
Ifølge registreringen skal selskapene holde på med «produksjon og etterarbeid av film, video og fjernsynsprogrammer», i tillegg til konsulenttjenester.

- Jeg tenkte å søke på allmennkringkasteravtalen, du vet ikke når den fristen går ut? spør Årsæther og ler.

- Du hviler ikke på laurbærene etter tida i TV 2?

- Nei da, jeg har holdt på en stund med å holde foredrag og rådgivning.

- Du har ikke karantene?

- Jeg har karantene. Den dekker alt det TV 2 holder på med og som er i direkte konkurranse med det.

Bølge av eks-TV 2-selskaper
Listen over tidligere TV 2-ansatte som etablerer egne selskap hvor de skal lage tv for næringslivet, begynner å bli lang. Tidligere TV 2-direktør Trond Kvernstrøm har som kjent etablert selskapet The Oslo Company sammen med tidligere SMFB-sjef Christian Steen. Nylig kunne Kampanje også fortelle om de nye tv-planene til tidligere strategisk rådgiver for TV 2, Fredrik Geelmuyden.

Les mer: Samler Monster-topper for å lage tv for medier og annonsører

Årsæther vil ikke utelukke at han sikter seg inn mot samme marked.

- Jeg utelukker ingenting.

- Legger din redaksjonelle bakgrunn noen begrensinger på hvilke oppdrag du vil ta?

- I TV 2 har jeg jobbet med alt fra strategi, til sport, digitalisering, forretningsstrategi, nye businessområder, oppbyggingen av TV2.no og nye kanaler. Jeg vil si at jeg har en bred og allsidig bakgrunn.

McCann-sjef i styret
I tillegg har Årsæther opprettet investeringsselskapet Jolly Kramer, der McCann-sjef Linda Nordheim er styremedlem. Selskapet er oppkalt etter komponisten Jolly Kramer-Johansen, som blant annet skrev musikken til filmen «Tante Pose».

- Det er mitt private selskap. Når du begynner å holde foredrag og skal fakturere, må du ha et selskap, sier Årsæther.

- Er planen at du og Linda Nordheim skal jobbe sammen?

- Nei, hun er med som et vanlig styremedlem.

- Hvem er det du holder foredrag for og gir råd til?

- Det er de som er interessert i digital omstilling, endringsledelse og kommunikasjon.

- Og har du noe slektskap til Jolly Kramer-Johansen?

- Jeg har ikke gått veldig langt tilbake i slektstreet, men kan ikke tenke meg at vi deler forfedre. Historien er som følger, en gang rundt tusenårsskiftet gikk en venn og jeg tur på Grünerløkka. Da vi så gaten som er oppkalt etter Jolly Kramer (den ligger på Torshov, red. anm), ble vi fascinert, tok hverandre i hånda og lovte at den første av oss som startet eget selskap, skulle ta navnet Jolly Kramer AS. Som du skjønner ble jeg først. Det tok bare 17 år.