Natt&Dag kjøper opp konsulentselskapet Pocket som del av den nye, kommersielle satsingen. Pocket er et konsulentselskap som sier de jobber i grenselandet mellom strategisk rådgivning, markedsføring og design og ble startet av Anders Gottlieb-Nygaard i 2009. Byrået har blant annet jobbet med Orkla på reklame. 

- Formålet med kjøpet er å tilføre mer kraft til målet om å lage godt redaksjonelt innhold i samarbeid med partnerne våre, sier Christian Rasmussen, eier og daglig leder i Natt&Dag.

Natt&Dag har, som alle andre aktører i mediebransjen, snudd opp ned på måten å jobbe på de siste årene. Årsresultatet i fjor var en kraftig nedtur sammenlignet med 2015-resultatet på en snau million kroner. Omsetningen falt fra 11,3 millioner kroner til 6,7 millioner kroner.

Les også: Rieber prøver nytt reklamebyrå

- Ikke content marketing, men godt content
Nå vil Natt&Dag lage mer innhold sammen med partnerne sine.

- Forretningsideen er å lage godt redaksjonelt innhold i samarbeid med partnere, sier Rasmussen, men avviser bestemt at dette er innholdsmarkedsføring den lille redaksjonen driver med.

- Nei, det er ikke content marketing, men godt content, sier han.

Han sier tanken er å «la kunden bli med på en reise» i Natt&Dags miljø og får lov å bruke innholdet i sine egne kanaler.

- Det er mange som ønsker å identifisere seg med oss og vet at vi kjenner målgruppen vår godt; unge, urbane mennesker. Nå ønsker vi å ta aktiv kontroll over hele næringskjeden, fra produksjon og distribusjon av innhold, til reklame, markedsføring og strategisk rådgiving på tvers av sitt medienettverk, sier Rasmussen.

Blir medeier
Eieren i Pocket, Anders Gottlieb-Nygaard blir med til Natt&Dag som kommersiell direktør og medeier i fellesskap med Rasmussen.

- De siste årene har vi hatt redaksjonelle satsinger som har fungert på flere kanaler; i magasin, online, tv og gjerne som del av arrangementer. Med Pocket som del av mediehuset styrker Natt&Dag ressursene på rådgiving og multimediale kommunikasjonsløsninger for kundene som ønsker å nå ung målgruppen, sier Rasmussen.

Natt&Dag gir ut åtte egne magasiner i løpet av året og lager festivalmagasin for andre, i tillegg til sin digitale satsing.

- Natt&Dag er et selskap som bobler over av unge talenter, kreative ideer og uttrykk. Gjennom årene har det blitt skapt en imponerende rekke smarte, innovative og vellykkede redaksjonelle satsinger som treffer hardt i ung-målgruppa. Ser vi på hvor selskapet er i dag og hvordan vi nå jobber med flere av Norges største selskaper, så er dette begynnelsen på noe som blir ekstremt spennende, sier Gottlieb-Nygaard.