Den smått legendariske Radio 1 kommer tilbake etter åtte års taushet. Kanalen blir riksdekkende og skal representere noe nytt i Norge.

Les også:  Radio 1 skifter navn og blir ren DAB-kanal

- Radio 1 er blant de sterkeste merkenavn i radiobransjen, og dette er kanalen som svært mange radiolyttere husker - og sikkert savner, sier administrerende direktør Lasse Kokvik i Bauer Media Group.

Han legger vekt på at det beste fra gamle Radio 1 skal tas med videre, samtidig som det introduseres nye måter å lage radio på. 

Det internasjonale medieselskapet som driver virksomhet i 20 land har bestemt seg for å satse store ressurser på å reetablere Radio 1. Foreløpig holdes kortene tett til brystet av konkurransehensyn, men Kokvik understreker at dette er den største radiolanseringen siden lanseringen av Radio Norge i 2008.

Radio 1 ble lansert på midten av 80-tallet. Som Norges første kommersielle radiokanal var den aller største og mest populære lokalradioen i Norge gjennom hele 90-tallet og helt frem til 2009. Personligheter som Bjørn Faarlund, Lars Eikanger, Rune Dahl og Jill Bottolfsen ble pionerer innen det å skape den moderne radiokanalen i Norge. Flere av dem er fortsatt å finne i bransjen. 

Les også: Tidligere Radio 1-profil til byråbransjen

Radio 1 hadde også sendinger i Stavanger, Bergen og Trondheim. Frekvensproblematikk førte til at Radio 1 forsvant fra kartet i 2009.

- Vårt mål er å lage Norges beste radio mot vår definerte målgruppe - intet mer, intet mindre, sier Lasse Kokvik som ansvarlig redaktør for Radio 1.

Radiopionerer:

Bjørn Faarlund, Lars Eikanger, Rune Dahl Franck og Jill Bottolfsen var norske radiopionerer på 1980-tallet. Nå relanserer Radio Norge-eieren radiokanalen alle med hockeysveis og permanent husker - men uten programlederne.