På valgdagen hadde VG hele 3,4 millioner unike brukere på sine digitale kanaler. 1,9 milloner av disse var fra mobil.

Det er tett opp mot rekorden som ble satt 9. november, da nordmenn våknet opp til sjokknyheten om at USA hadde valgt Trump som sin 45. president, og VG registrerte 3,5 millioner unike brukere.

Om valgsjokket var like stort tirsdag morgen, er tvilsomt, men valgresultatet bidro likevel til at 3,8 millioner unike brukere var innom VG dagen etter valget for å oppdatere seg. 2,2 millioner på mobilen. Dermed skyver Erna Solberg den amerikanske presidenten ned fra førsteplassen på VGs trafikkoversikt.

- Vi vet jo at folk strømmer til VG på kvelder som dette, men vi var litt spent. Da Trump ble valgt, var det et sjokk for mange og da hadde vi enorm trafikk, men det er gledelig å se at også norsk politikk fenger så mye, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Gard Steiro i VG.

VG hadde 33,9 millioner sidevisninger mandag og 29,2 millioner tirsdag. I tillegg til at mange oppdaterte seg på valgresultatet tirsdag morgen, var det ikke ubetydelig interesse for Apples Iphone-lansering senere på dagen. Det bidro til at også Tek, som VG kjøpte fra Teknisk Ukeblad tidligere i år, satte ny trafikkrekord.

Les mer: VG kjøper nettavis fra Teknisk Ukeblad

Droppet studiosending
- Hva er det lureste grepet dere tok på valgdagen?

- Jeg vil si at vi denne gangen har lykkes godt med å kombinere tv-delen med tekstdekningen. Vi har vært veldig god på live-oppdatering og god kommentarservice, kombinert med tilstedeværelse på bakken, sier Steiro.

VGTV spilte selvfølgelig en sentral brikke i valgdekningen, og det ga 786.000 videovisninger på valgkvelden. Tar man med automatisk videoavspilling, stiger tallet til 2,3 millioner.

Denne gangen valgte VG å la NRK og TV 2 konkurrere om studiosendingene seg imellom fra kl. 21 og utover.

- Vi vekslet mellom å sende direkte fra valgvakene og det ga en annen type sending enn på NRK og TV 2, med høyere tempo.

- Vil dere ha færre studiosendinger ved slike hendelser fremover?

- Det skal vi gjøre en skikkelig evaluering av, men i første runde har vi konkludert med at det var et godt grep. VGTV gjorde en usedvanlig god jobb.

Slår NRK og TV 2 på dekning
Som Kampanje tidligere har skrevet, satte også NRK ny nettrekord med 1,8 million unike brukere på valgdagen. TV 2 rapporterer om 1,4 millioner unike brukere, som er nest best i år, kun slått av finaledagen i «Farmen».

Les mer: NRK knuste TV 2 på valgkvelden

Når man snakker om dekning , er det altså mye som tyder på at VG slår dem begge.

- Tallenes tale er ganske tydelige. Det viktigste for oss på kvelder som dette er at VG skal være best. Når vi ser tallene, så er det en bekreftelse på at vi har levert på det nivået leserne forventer av oss, sier Steiro.