TV 2 har sikret seg rettighetene til Europaligaen for de tre kommende sesongene. Det er Discovery som har hatt rettighetene de siste sesongene. I høst sender Discovery, med kanaler som TVNorge, Max og Eurosport i porteføljen, kamper med blant andre Rosenborg og Arsenal.

Etter det Kampanje forstår ønsket Discovery å forlenge rettighetsavtalen, men tapte budkampen mot TV 2.

- Slik er rettighetsspillet
Kommunikasjonsdirektør for Discovery i Norden, Espen Skoland, bekrefter overfor Kampanje at Europaligaen er en rettighet selskapet har vært interesserte i å forlenge.

- Europaligaen har gitt oss mange gode øyeblikk. Og det er selvfølgelig leit å miste fine rettigheter som dette. Det er også uvant å være i en posisjon der vi faktisk blir utfordret – og ikke er utfordrer – i kampen om rettigheter. Men slik er rettighetsspillet, og vi kommer til å jage og jakte videre for å sikre oss gode og lønnsomme sportsrettigheter også fremover, sier Skoland til Kampanje.

Jubel i TV 2
Han legger til:

- Målet er fortsatt at Eurosport skal bli den viktigste sportsmerkevaren i Norge, og om litt over hundre dager er vi forhåpentligvis nærmere denne visjonen enn noen gang. I mellomtiden gratulerer vi TV 2 med den nye rettigheten, sier Skoland.

Dagens rettighetskjøp innebærer at TV 2 skal vise Europaligaen fra høsten 2018 til våren 2021. I alt vil det bli vist over 200 kamper i året på TV 2-kanalene og på TV 2 Sumo.

- Med Europaligaen kan TV 2 nå tilby det råeste internasjonale fotballtilbudet Norge noen gang har sett, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding.

- En formidabel samling fotball
TV 2 vil i 2018 kunne lokke fotballelskere med Champions League, Premier League, EM- og VM-kvalifiseringen, Nations League, EM- og VM-sluttspillene og nå Europaligaen.

- Dette er en formidabel samling fotball fra øverste hylle. Dette er noe alle drømmer om å kunne tilby fotballfans i Norge, så i dag står jubelen i taket i TV 2 Sporten, uttaler Jansen Hagen.

Flytter FotballXtra fra Zebra til Sportskanalen
Med disse fotballrettighetene vil TV 2 satse betydelig tyngre på TV 2 Sportskanalen fra neste år, opplyser tv-konsernet. Som en del av dette vil blant annet FotballXtra bli lagt over til TV 2 Sportskanalen fra TV 2 Zebra.

- Vårt mål er å servere seerne mest mulig og best mulig live sport. Europaligaen er en attraktiv og ettertraktet rettighet i sterk utvikling. Denne investeringen befester TV 2s posisjon som den fremste formidleren av fotball i Norge, sier TV 2-redaktøren.