Det internasjonale mediekonsernet Schibsted kjøper Eiendomsmeglerguiden.no, en tjeneste som ble utviklet av Mediehuset Dagen.

Handelen skjer gjennom at Schibsted Vekst kjøper alle aksjene i selskapet Royal Innovation AS, som drifter og utvikler Eiendomsmeglerguiden.

Geir Morten Nilsen, konsernsjef i Mediehuset Dagen, er stolt over tjenesten de nå har solgt fra seg.

- At vi som et tradisjonelt, kristent mediehus starter og utvikler et landsdekkende teknologiselskap som Schibsted ønsker å kjøpe, er stas. Stor stas, sier han til Dagen.

Nettsiden brukes til å vurdere eiendomsmeglere i Norge. Siden den ble startet i 2013 har den vokst til å ha flere titalls tusen brukere hver uke, og totalt er om lag 2.000 eiendomsmeglere tilknyttet tjenesten.

Salgssummen er ikke kjent. De seks ansatte i Eiemdomsmeglerguiden, som i dag sitter i Dagens lokaler i Bergen, vil ikke bli flyttet på som følge av oppkjøpet.

- Vi er fornøyd med samarbeidet med Dagen. Det er jo Dagen som har utviklet det opprinnelige konseptet. Vi er imponert over innsatsen som er gjort og har heller ingen umiddelbare tanker om å flytte de ansatte. Vi lever veldig godt med at de er lokalisert der de er, sier Rune Røsten i Schibsted Vekst.