I dag arrangerte MTG sin store høstfest, der tv-konsernet presentererte sine satsinger for tv-høsten. MTG-topp Morten Aass og hans mannskap hadde invitert programprofiler og pressen ombord i Riva Italia.

Samtidig, mens det er fest og tv-moro for alle pengene, utreder Morten Aass og hans folk hvorvidt MTG skal utfordre rivalen og 25-årsjubilanten TV 2 i spillet om en nyhetsavtale med staten. I slutten av juni kom omsider regjeringens utlysning av avtale for kommersiell allmennkringkasting. Staten vil kompensere for nettokostnadene knyttet til oppdraget på inntil 135 millioner kroner per år i fem år - eller hele 675 millioner for hele avtaleperioden på fem år.

Dette er en avtale som MTG-toppene har snust på gjennom hele sommeren.

Les også: Lyser ut ny «TV 2-avtale» - frister med 135 mill. årlig

- Nyheter samler mye folk
- Vi ser på saken og har ikke lagt en mulig søknad i skuffen. Men fristen for å søke nærmer seg med stormskritt og vi har dårlig tid hvis vi skal skrive en søknad, sier Aass til Kampanje.

- Hva er det som frister?

- Vi har laget nyheter før og selv om det vil bli enda en nyhetslevedandør på tv hvis vi skulle søke og bli valgt, i tillegg til NRK og TV 2, så ser vi at det er stabile seertall for nyheter og at det samler mye folk.

- Vil dere gjøre det i samarbeid med P4?

- Det er en mulighet, men vi har ikke lagt alle bitene i puslespillet ennå. Vi må finne ut om det er mulig eller ikke, sier MTG-sjefen.

Les også:  MTG kan utfordre TV 2 i spillet om nesten 700 tv-millioner

Det er TV 2 som har hatt lisensen for kommersiell allmennkringkasting frem til i dag, selv om kanalen det siste året har stått uten noen form for avtale med staten for første gang på 25 år.

Modern Times Group (MTG) er trolig den eneste aktøren som kan utfordre TV 2 i kampen om en avtale. Mediekonsernet var den eneste tv-aktøren som ved siden av TV 2 deltok i den siste innspillsrunden som kulturministeren la opp til i vår.

Les også: Ville ha flere innspill om ny «TV 2-avtale» - MTG og TV 2 meldte seg