Premieren på «Praktisk info med Jon Almaas» trakk 308.00 seere på TVNorge i går. Det er en god start, mener programdirektør Eivind Landsverk.

- Vi er veldig stolte av å ha Jon på skjermen, og dette er en god start for programmet hans på TVNorge. Det er ikke lett å lansere et helt nytt talkshow i disse dager, men over 300.000 på første visning er bra. Seertallet økte også utover programmet, noe som selvsagt er positivt. Så blir det spennende å se hvor mange seere det blir totalt, når vi får de samlede tallene for digitalt, opptak og repriser, sier Landsverk.

Også tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom mener programmet starter på et akseptabelt nivå.

- Dette er absolutt godkjent, sier hun til Kampanje.

Hun viser til at programmet hadde en andel på 34 prosent i målgruppen 20-49 og at det ser ut til å være mye nysgjerrighet rundt programmet.

- Det er tirsdag kveld og han har fått sendestart kl. 22, så hvis programmet har rundt 300.000 seere, så vil jeg tro de er svært godt fornøyd med det.

TV 2 vant tv-duellen
Selv om TV 2 møtte konkurranse fra TVNorges utvilsomt største tv-profil i går, klarte «Åsted Norge» å slå godt fra seg med 468.000 seere. Det er en vekst på 112.000 seere fra premieren forrige uke. «Åsted Norge» starter kl. 21.40 og går i direkte konkurranse med «Praktisk info med Jon Almaas» fra 22.00 til 22.40.

Også «Tid for hjem», som sendes kl. 20, økte seertallet fra 251.000 på premieren til 291.000 i går.

Saken fortsetter etter bildet.

Økte seertallet: «Åsted Norge» møtte konkurranse fra TVNorge, og kanskje Norges, største programlederprofil i går, og svarte med kraftig seervekst. Foto: TV 2.

Nedtur for «Nytt på nytt»
Etter 17 år og 484 programmer valgte Jon Almaas i desember i fjor å takke for seg med «Nytt på nytt». Da Almaas tok farvel satt hele 1,3 millioner nordmenn benket foran tv-skjermen. Det var det høyeste seertallet programmet hadde hatt på fem år.

Forrige fredag nådde programmet en langt mindre hyggelig milepæl med 610.000 seere. Man må hele 17 år tilbake for å finne et «Nytt på nytt»-prorgram med lavere seertall.

Les mer: Kalddusj for gullrekka - «Nytt på nytt» med laveste seertall på 17 år

Det har vært knyttet store forventninger til hva Jon Almaas skulle gjøre på TVNorge, og programdirektør Eivind Landsverk forteller om spent stemning også internt i kanalen.

- «Praktisk info med Jon Almaas» er Jons baby, han har fått lage akkurat det programmet han selv ønsket. Her på huset var vi like spente som tv-seerne på å se det endelige resultatet, og i går var det herlig å kunne konstatere at Jon leverer varene. I tillegg til å være veldig morsomt, var det også lærerikt, helt i tråd med den visjonen Jon har hatt hele tiden. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Landsverk.