Partilederdebatten på TV 2 ble i går kveld sett av 456.000 seere, som ga en andel 32,4 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 34,8 prosent blant alle seerne over 12 år.

Debatten gikk i samsending med TV 2 Nyhetskanalen og samlet var det 494.000 seere som så på.

- Her står jubelen i taket. Vi er veldig fornøyde med at det fortsatt er så høy interesse for partilederdebatten. Spesielt gledelig er det selvsagt at vi har en så høy andel yngre seere, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i en pressemelding fra TV.

Partilederdebatten på TV 2 i 2015 hadde 277.000 seere, mens partilederdebatten i 2013 hadde 336.000 seere.

- Tallene viser at partilederdebatten fortsatt er et sterkt tv-konsept folk velger å bruke tiden sin på. Vi har bevisst valgt å kjøre en ren, god og gammeldags partilederdebatt, uten humorinnslag eller andre elementer, stødig ledet av Arill Riise. Det er veldig jevnt mellom blokkene nå i sluttfasen, mange sitter på gjerdet, og jeg tror seerne er oppriktig interessert i partiledernes budskap før de skal velge, sier Karianne Solbrække.

Flere tv-seere reagerte på at partilederne snakket i munnen på hverandre. Venstreleder Trine Skei Grande var ikke fornøyd med forestillingen på TV 2.

- Jeg synes det var et utrolig kaklekor, som jeg er litt usikker på om velgerne lærte så mye av, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til Nettavisen etter partilederdebatten på TV 2 sent torsdag kveld.