«Praktisk info med Jon Almaas» hadde 308.000 seere på premieren forrige uke. Det var «absolutt godkjent» ifølge tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom. Også Discoverys nordiske programdirektør Eivind Landsverk mente det var en god start for Almaas.

Les mer: - Absolutt godkjent TVNorge-debut av Jon Almaas

Tirsdag var Almaas tilbake på skjermen, men denne gangen hadde programmet et snitt på 192.000 seere. Det utgjør en nedgang på nesten 40 prosent fra premieren.

- I utgangspunktet vil jeg si at det var en overraskende stor nedgang, men jeg vil ikke si at programmet er tapt av den grunn, fordi så mye av seingen henter seg inn igjen på repriser, sier Massaiu i dag.

Tall fra forrige uke viser nemlig at like mange som så premieren tirsdag kveld, fikk med seg programmet i opptak eller på en av de tre reprisevisningene i løpet av uken. Søndagens reprise hadde alene 131.000 seere. Til slutt hadde premieren en Total Screen Rating på 660.000 seere.

- Det er en utfordring i dagens tv-marked at kanalenes egenproduksjoner ofte bare 50 prosent av seingen på førstegangsvisningen, og resten kommer på opptak og repriser, sier Massaiu.

Nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, har derfor fortsatt tro på programmet.

- Første program ble sett av 660.000 når vi regner med opptaksseing og repriser, noe som er veldig bra. Andre episode fikk tøff konkurranse fra partilederdebatten på NRK, og seingen på førstegangsvisningen gikk derfor noe ned. Men det viktigste er totalseingen, og vi regner med at en god del flere velger å se andre program av «Praktisk info med Jon Almaas» utover uken, sier Skoland.

Gårsdagens partilederdebatt, som var den første etter valget, hadde 537.000 seere på NRK1.

343.000 valgte å se «Åsted Norge» på TV 2. Det utgjør en nedgang på 125.000 seere fra forrige uke.