Denne teksten ble opprinnelig publisert på Thorbjørn Jaglands Facebook-vegg. Les Facebook-innlegget som utløste diskusjonen nederst i saken.

Hei, Thorbjørn Jagland.

Jeg er en av dem som jobber med journalistikk i «mediene» hver dag. (Du peker ikke engang på hvilke medier du sikter til. Er det samtlige lokalaviser i landet? NRK? Klassekampen? Vanskelig å si.).

Det du kom med i går var ikke mediekritikk, men en konspirasjonsteori som minner veldig om hvordan despotene du egentlig skulle ha brukt tid på, ordlegger seg for å undergrave fri presse.

Det er dypt urovekkende at Europarådets generalsekretær bidrar til å spre slike forestillinger.

Når du anklager uavhengige norske medier for «direkte intervensjon i valget» og for å være «et demokratisk problem» kan det virke som du har mistet dømmekraften og troverdigheten som trengs for å drive demokratiarbeid i regimer der ordvalg som dette faktisk gir mening.

Jeg så det som en selvfølge at du i dag kom til å beklage utsagnet etter å ha tenkt deg om og fått med deg motstemmene, og ble derfor svært overrasket over at du nå ser ut til å ha stadfestet at du står inne for formuleringene.

Det virker ikke som du skjønner rekkevidden av å bruke uttrykk som «falske nyheter» om politisk journalistikk, eller å indirekte sammenligne arbeidet til journalister i Norge med autoritær propaganda fra undertrykkende regimer.

Du har åpenbart behov for rasjonelle korrektiver, så jeg håper du tar en prat med noen som tør å forklare deg hva du har gjort - og at du skammer deg når du forstår det.

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter

Les også: Presse-Norge svarer Jagland: - Ganske heftig påstand

Her er Thorbjørn Jaglands opprinnelige innlegg på Facebook: