I går kveld skrev Kampanje at NRKs konkurrenter irriterer seg over at statskanalen lokker til seg nøkkelpersoner fra de kommersielle mediehusene.

Både TV 2 og Dagbladet kommer med sterke beskyldninger.

- Nå nærmest støvsuges markedet hos de kommersielle mediebedriftene, og jeg er skeptisk at lønn brukes som virkemiddel, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 til Kampanje.

- Overfinansieringen av NRK, som snart har seks milliarder i årlige lisensinntekter, gjør at det blir en finansiell ubalanse mellom de kommersielle mediehusene og NRK. NRK har tidligere hatt en nøktern lønnspolitikk. Den er nå brutt, sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen til Kampanje.

Les mer: Mener NRK overbyr i kampen om nyhetsprofiler - sjekk lønningene her

- Må dokumenteres
Stortingsrepresentant og mediepolitisk talsmann i Høyre, Kårstein Eidem Løvaas, følger diskusjonen mellom NRK og deres kommersielle konkurrenter.

- Dette er beskrevet i regjeringserklæringen og vi er kontinuerlig oppmerksomme på NRKs mandat sett opp mot faren for konkurransevridning. Dette vil bli et naturlig tema i oppfølgingen av mediemangfoldsutvalgets innstilling, sier Løvaas til Kampanje.

Han mener TV 2 og Dagbladets påstander må underbygges.

- NRK har et selvstendig ansvar for mangfold, det betyr også at de ikke bør bruke sin spesielle og solide økonomiske stilling til å lage hinder for andre medier. Dagbladet og TV 2s påstander er alvorlige, men må dokumenteres og kan de dokumenteres bør NRK svare på dem, sier han.

NRK: - Verken lønnsledende eller lønnsdrivende
Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord i NRK sa tidligere i dag til Kampanje at hun er overrasket over påstandene som kommer fra konkurrentene.

- Det er et faktum at NRK verken er lønnsledende eller lønnsdrivende. Det vet også lederne i mediehus som TV 2 og VG godt. De kommersielle mediehusene offentliggjør ikke sine lønninger, men vi vet for eksempel at topplederne i VG og TV 2 tjener vesentlig mer enn kringkastingssjefen. Han gikk også betydelig ned i lønn da han kom fra konsernsjefjobben i Amedia, sier Beverfjord, som i 2013 kom til NRK fra jobben som nyhetsredaktør i Dagbladet.

Les mer: Beverfjord om «NRK-støvsuging»: - Vi er verken lønnsledende eller lønnsdrivende