På forsiden av dagens papirutgave av VG, har avisen plassert tittelen «Denne kjeften splitter USA» under nesen på USAs president Donald Trump. Plasseringen gir presidenten en bart som kan minne om den til Adolf Hitler. Forsiden ble først omtalt av NRK i dag.

- Vi prøver ikke å si at Donald Trump er Adolf Hitler, men vi mener at en avis som VG i en situasjon som dette, kan ta i bruk sterke virkemidler, sier ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, til NRK.

Bakgrunnen for forsiden er en artikkel om presidentens håndtering av demonstrasjonene i Charlottesville 12. august der en 32 år gammel kvinne ble drept.

Kommunikasjonsrådgiver og partner i First House, og tidligere redaktør i VG og E24, Hans-Christian Vadseth, er ikke blant tilhengerne av forsidegrepet.

På Twitter skriver Vadseth at han hadde sagt nei til forsiden dersom han var i Steiros posisjon, selv om han mener «visuelt og tabloid-filosofisk, er det en glitrende førsteside».

Kampanje ber Vadseth utdype hvorfor:

- Du skal være ekstremt forsiktig med å trekke paralleller mellom Adolf Hitler og noe annet menneske i historien, fordi omfanget av grusomhetene som Adolf Hitler stod i spissen for er av en sånn karakter og en sånn størrelse. Jeg synes ikke det som har skjedd i USA er på et sånt nivå at det fortjener den parallellen, sier kommunikasjonsrådgiveren til Kampanje.

- Er det likevel en god forside?

- På VG-desken er det sånn at frem til den endelige førstesiden er bestemt, blir det laget mange gode alternativer. Dette er et alternativ man burde tatt bølgen for internt, og så burde noen sagt at selv om det er fristende, så bør man la være. Men det er en førsteside som godt kan resonnere hos et bredt norsk publikum.

«Mediablikk» påpeker på Twitter at VG ikke er den første som gir Trump en «Hitler-bart».