TV 2 presenterer tirsdag formiddag høstmenyen til kanalen på Klingenberg kino i Oslo. For første gang på mange år arrangeres den årlige høstlanseringen i Oslo og ikke i Bergen. Årsaken er at TV 2 flytter fra sine gamle lokaler i Nøstet til det nye Media City i Bergen.

Les også: Kaggestad om Johaug-dommen: - Et slag i ansiktet

Se videoinnslag da kjendisene ankom Klingenberg kino i dag. 

- Sykt bra «Farmen»
Det var programleder Øivind Mund som stod bak presentasjonen foran en fullsatt kinosal bestående av presse, annonsører, mediebyråer og tv-produksjonsfolk – og ikke minst noen av landets største tv-profiler og kjendiser som Morten Harket, Lene Marlin, Thomas Numme, Harald Rønneberg, Eivind Hellstrøm, Truls Svendsen og Norges nye kjærestepar Vendela og Petter.

Noen av de største satsingene til TV 2 denne høsten er «Skal vi danse», «Farmen» uten kjendiser, «Voice», «Jakten på kjærligheten» og «Senkveld» - alle kjente og kjære programmer for tv-seerne.

- I år blir det helt sykt bra og husk på at «Farmen» egentlig ikke er et krangleprogram, sier programleder i «Farmen», Gaute Grøtta Grav.

For i år blir det et kjendisfritt «Farmen» etter at TV 2 i vår opplevde svært gode seertall med den første kjendisversjonen av realityserien. Men TV 2 fortsetter å flyte videre på kjendisstatusen til enkelte av deltakere og kjæresteparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard som allerede i går hadde en sterk premiere med rekordtall på kanalen TV 2 Livsstil. 

Les også: Vendela og Petter setter ny rekord på TV 2 Livsstil

- Kjempegøy, sier Vendela Kirsebom fra scenen.

Mye mat på TV 2-menyen
En av høstens nysatsinger på TV 2 er Eivind Hellstrøm som skal gjøre en mesterkokk av tv-komiker Truls Svendsen. 

- Jeg synes Hellstrøm er en fantastisk fyr så lenge vi holder oss borte fra kjøkkenet, sier Truls Svendsen.

Hellstrøm overgang fra TV3 til TV 2 ble av dagens konferansier sammenlignet med fotballspillerens Neymars overgang fra Barcelona til PSG. Hellstrøm har vært i TV3 siden 2008, hvor han blant annet har hjulpet restauranter og familier i «Hellstrøm Rydder opp», vært dommer i «MasterChef», og konkurrert mot norske kjendiser på kjøkkenet i «Hellstrøm inviterer».

Det blir også et helt nytt matprogram som heter «Kjendisrestauranten» og som Kampanje tidligere har omtalt.

Les også: Ny matkrig på tv – TV 2 og TV3 med hver sin kjendisrestaurant

Andre programmer på TV 2s kanaløer denne høsten er «Iskrigerne», «Bloggerne» - og ikke minst en ny sesong med Premier League.

- Jeg har aldri hatt støre forventninger til en sesong i Premier League. Det er seks lag som kan vinne, sier Jan-Henrik Børslid.

Andre store sportsbegivenheter på TV 2 denne høsten er sykkel-VM i Bergen og håndball-VM i desember.

Dystert drama og Otto-show
På TV 2s høstlansering ble også det kommende stortingsvalget og nyskapningen «Valgstudio», dokumentarserien «Vårt lille land» og den store og dystre, dramasatsingen «Grenseland».

- Jeg synes det ser spennende ut. Krimsjangeren er kjent, men «Grenseland» har en annen take. Som regel handler det om etterforskerne som forsøker å oppklare et drap, men her blir etterforskeren mer involvert enn han kanskje burde vært. Det er en sakte vei til helvete, sier Tobias Santelman.

Trygve Rønningen er tilbake på TV 2 og det er også et program Rønningen ledet da han sist jobbet i TV 2 i 1996 som heter «Nå eller aldri». Men denne gangen er det Elin Ruhlin Gjuvesland som skal lede programmet som handler om å forfølge sine drømmer og ta sine livs viktigste valg.

Les også: Gjuvsland fra NRK til TV 2

- Alttid vært David mot Goliat
På underholdningssiden er det klart for Otto Jespersen-show med «Otto har fått nok» og «Senkveld» med Thomas og Harald og da TV 2-sjef Olav T. Sandnes entret scenen ville programleder Mund vite hvorfor Sumo var blitt så viktig for TV 2?

- Det som er viktig er innholdet vårt og at du kan se det du vil, der du er. Vi må være der folk er og tilby innhold der seerne våre er, sier Sandnes.

Programleder Mund ville også vite hvordan TV 2-sjefen så på konkurransen mot gigantene Facebook TV og Youtube.

- Jeg snakket med Oddvar Stenstrøm – som var med å starte TV 2 – for et par dager siden, og han sa det var som å være en David i kamp mot Goliat og NRK. Så på mange måter er det en rød tråd til der vi er dag med konkurransen fra Facebook og Youtube, sier Sandnes.