Tidligere superkonsulent i McKinsey og i dag investor i gründere og den nye digitale økonomien, Trond Riiber Knudsen, er imponert over det DNB har fått til med Vipps.

- Ja, og dette tror jeg vi kommer til å se mye mer av. Den tradisjonelle måten å tenke konkurranse på innenfor hvert land er i ferd med å bli irrelevant. Konkurransen i dag foregår mot de globale plattformene. Det er veldig viktig at vi får samarbeid på en plattform, sier Trond Riiber Knudsen til Kampanje.  

Les også: - Dine gamle fiender kan bli dine nye partnere.

I forrige uke skrev Kampanje om DNB-sjef Rune Bjerkes digitale signingsferd på Sørlandet under Arendaluka der Norges største bank arrangerte flere store debatter både om gründerskap og digitaliseringen av næringslivet. Der kunne Bjerke fortelle om hvordan banken både jobber med gründerselskaper og ikke minst samarbeider med sin erkerival Sparebank 1 om den mobile betalingsløsningen Vipps for å møte konkurransen fra de store teknologigantene som Apple, Google, Facebook og Amazon.  

- Begrepet «frenemies» er noe vi lever etter. De som tidligere har vært konkurrenter eller fiender, må du se på som potensielle partnere innenfor noen områder. Du kan skape nye verdikjeder, nye produkter og nye tjenester og kanskje nye markeder hvis man samarbeider og tar det beste fra hverandre, sa Rune Bjerke.

Til stede i Arendal var også Trond Riiber Knudsen og da Kampanje stilte ham spørsmål om han ser den samme viljen til samarbeidet i mediebransjen var svaret følgende.

- Nei, jeg ser ikke den samme viljen. Dessverre, sa Riiber Knudsen.

Verken på programmatiske annonseløsninger eller digitale abonnementsløsninger blant nettaviser og streamingtjenester på tv har mediebransjen klart å enes om samarbeid.

På Kampanjes store mediekonferanse «Media  Business» møtes to av Nordens mektigste tv-sjefer for å diskutere denne problemstillingen i et toppmøte mellom TV4s Casten Almqvist  og TV 2s Olav T. SandnesLes mer om Kampanjes store medie- og teknologikonferanse her. 

Se videointervju med Trond Riiber Knudsen her. 

Knudsen jobbet gjennom sin karriere i McKinsey tett med noen av Europas største selskaper og er også kjent for å ha jobbet svært tett med Schibsted for å løse mediekonsernets digitale utfordringer. Riiber Knudsen skal i sin tid ha vært en av pådriverne for å flytte rubrikksalget fra papir og over på den digitale plattformen Finn.no.

I dag har han gjennom selskapet TRK Group bygget seg opp en portefølje av investeringer som inneholder flere av de mest omtalte norske gründerselskapene: Han har investert i selskaper som Nabobil.no, HipDriver og Lotel, solenergiselskapet Otovo, og helseteknoselskaper som Your MD og No Isolation.