788.000 seere på første episode av «Stjernekamp». Ingen andre tv-programmer kunne vise til flere seere i helgen, heller ikke «Nytt på nytt», som startet sin høstsesong med 763.000 seere. 

- Vi er naturligvis strålende fornøyde med at så mange valgte å se premieren på «Stjernekamp» på lørdag. Det er fint å se at satsingen vår på direktesendt underholdning i helgen treffer så godt, og at vi samler familien på en lørdag kveld. Så er vi jo veldig klar over at vi får skarpere konkurranse fra neste uke og at publikum da får enda mer godt innhold å velge i, sier prosjektredaktør for «Stjernekamp» i NRK, Unni Ødegård.

Dette er også ny rekord for et premiereprogram av «Stjernekamp». Andelen ble på skyhøye 63,6 prosent blant alle seere over 12 år.

- Det er spesielt gøy å se at de yngste seerne velger «Stjernekamp», med hele 74 prosent markedsandel blant 12-19-åringene. Dette lover svært godt for sesongen videre, sier medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK.

Les også: Tøff motstand for TVNorge-reality

I fjor hadde «Stjernekamp» 588.000 seere på premieren, men da fikk NRK også tøff konkurranse fra TV 2 og «Skal vi danse». Hvordan denne duellen utarter seg i år, får vi først svaret på førstkommende lørdag.

673.000 ble værende på NRK1 og fikk med seg «Side om side» etter «Stjernekamp». 603.000 valgte å avslutte tv-kvelden med «Lindmo».

TV 2 bød på «God kveld Norge: 20 år» på lørdag. 144.000 fikk med seg jubileumssendingen. Det ga en andel på 11,9 prosent. Senere på kvelden fikk 213.000 med seg høstens første ordinære dose av Dorthe Skappels kjendismagasin. Det ga en andel på 17,2 prosent.

492.000 så fredagens episode av «The Voice». Det ga en andel på 38,3 prosent.

Kampanje møtte ekspertpanelet og produsent Vibeke Sørlie på Gullruten i Bergen i mai i år, der «Stjernekamp» var nominert til beste underholdningsprogram.