Det er ikke bare i strømmemarkedet det skjer endringer, også i det mer tradisjonelle betal-tv-markedet tenkes det det nytt både hva gjelder måter å selge kanalene og ikke minst lanseringer.

I dag lanserer nemlig det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG) fire nye sportskanaler under Viasport-merkevaren. Merkevaren og markedskampanjen er satt i stand i samarbeid med Morgenstern og MTG Creative.

- Vi lanserer det vi mener er landets råeste sportspakke og det gjør vi under et nytt brand og det blir Viasport. Viasport skal være den ledende leverandøren av underholdningsopplevelser innen sport, sier administrerende direktør i Viasat, Vegard Klubbenes Drogseth til Kampanje.

Dermed forsvinner de tidligere kanalene Viasat Sport, Viasat Motor, Viasat Hockey og Viasat Fotball og inn kommer Viasport +, Viasport 1, Viasport 2 og Viasport 3.

Se promofilmen her:

 - Hvorfor gjør dere dette?

- Nå har vi hatt dette kanaloppsettet siden 2009 og vi har hatt et ønske om å revitalisere hele satsingen vår på sport. Vi får en ny merkevare og et nytt uttrykk som vil se mer oppdatert ut på skjermen, sier han.

Viasat, som fortsatt vil være navnet på distribusjonsselskapet og parabolvirksomheten, består, samtidig som sportskanalene føyer seg inn i rekken av andre Via-produkter som Viaplay og Viafree.

- Med Viasport-brandet strømlinjeformer vi brandingen vår og fjerner oss litt fra distribusjonsdelen, sier han.

- Hva blir høydepunktene på Viasport-kanalene denne høsten?

- Det blir Champions League hvor vi endelig har fått Manchester United og Liverpool tilbake, vi har eksklusive Formel 1-løp, Zuccarello i NHL og La Liga og Serie A. Vi kommer til å sende mer direktesendt innhold, ha flere studiosendinger og et nytt magasinprogram knyttet til Champions League.

Nytt av året blir det også at MTGs betal-tv-kanaler blir en del av distributørenes grunnpakker.

- Fra høsten vil en svært stor forandring finne sted når vi regner med at over halvparten av norske husholdninger vil ha tilgang på Viasport-kanalene som en del av basispakken. Det vil gi oss en svært bred distribusjon.

Selskapet har gjort nye distribusjonsavtaler med både Telenor, Get, RiksTV og Altibox som vil gi mange muligheten til å se MTG-sporten gjennom sine grunnpakker eller valgfrie univers. Også Discovery har fulgt en tilsvarende strategi med sine norske fotballrettigheter.    

Les også: MTG og RiksTV enige om ny avtale

- Dette er den store revolusjonen i hvordan man distribuerer sport i Norge. Deler av sporten vil fortsatt være premiumspakker hos noen, men majoriteten vil ha det som en del av basispakken, sier Drogseth.

Ny sportskanal:

Her er logoen til MTGs nye sportskanaler på betal-tv.