610.000 fikk med seg gårsdagens statsministerduell mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på NRK1. Ingen andre programmer, foruten Dagsrevyen på samme kanal, samlet like mange seere.

Les også: Laber mottakelse for NRKs duelldekning

Debatten førte blant annet til at TVNorge-veteranen «71° nord» fikk startvansker på sin 19. sesong. Sesongpremieren hadde et snitt på 209.000 seere. Det er 75.000 færre seere enn på fjorårets premiere og 148.000 færre enn på premieren for to år siden.  

- Vi noterer en helt OK start på «71° nord», gitt valgvakuumet vi er inne i nå. Vi har også flyttet programmet til tirsdager, og det innebærer alltid litt risiko å tukle med folks tv-vaner. August ser veldig bra ut for oss så langt – og det ligger an til å bli en veldig spennende høst, og et spennende valg, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks.

Også «Åsted Norge» på TV 2 kom tilbake på skjermen med færre seere enn tidligere. 356.000 så gårsdagens sesongpremiere, det er 167.000 færre enn på fjorårets høstpremiere.

- «Åsted Norge» hadde premiere i direkte konkurranse med statsministerduellen på NRK kun to uker før valget, og det er det stor interesse for. «Åsted Norge» doblet seertallene fra programmet i slotten før, og endte til slutt på 365.000 seere. Vi har byttet sendedag på «Åsted Norge» og programmet startet senere på kvelden enn tidligere, så en direkte sammenligning med tallene fra forrige sesong gir ikke det hele og fulle bildet. Vi er godt fornøyd med premieren, forventer vekst i tallene utover høsten og gleder oss til fortsettelsen, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

Høstens første «Tid for hjem» samlet 251.000 seere tidligere på kvelden.

Les også: «Stjernekamp» til himmels - danker ut «Nytt på nytt»