RiksTV og MTG er blitt enige om en ny tv-avtale som skal gi RiksTVs kunder tilgang til Viasat-kanaler som TV3, Viasat 4 og TV6, også i form av strømming hvor og når man vil. Denne gangen skal også sportskanalene, som tidligere har vært solgt i egne pakker, inkluderes i den såkalte RiksPakken.

- Dette er en god nyhet for alle våre kunder og oss i RiksTV. Det er noe vi har ønsket oss lenge – og endelig er vi i mål. Dette betyr komplette tv-pakker med sport og underholdning. Og kundene vil se at betal-tv-kanaler eller premium-kanaler med sport vil legges inn som en del av RiksPakken, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

Viasat sitter på sportsrettigheter som Champions League, La Liga, FA-cupen, Ligacupen, Serie A, NHL og Formel 1.

- Vi har det desidert beste europeiske fotballtilbudet, ikke minst etter kjøpet av den engelske FA-cupen og Ligacupen, og vi er svært glade for at enda flere nordmenn endelig får oppleve verdens beste fotball og ikke minst idrettsutøvere som Zuccarello i NHL og Ødegaard i Eredivisie. En annen gladnyhet er at RiksTVs tv-kunder nå endelig kan se våre kanaler når og hvor de vil. Vi er fornøyde med at vi fant en god løsning med RiksTV, sier Vegard Klubbenes Drogseth, administrerende direktør hos Viasat.

MTG har også satset tungt på E-sport og avtalen inkluderer kanalen eSportsTV. Også RiksTVs fiber-kunder vil nå få tilgang til Viasats kanaler.

Ved utgangen av 2016 hadde RiksTV ca. 270.000 betalende kunder.

Tidligere i år inngikk MTG en lignende avtale med Canal Digital, som gjør at deres 500.000 kabel-tv-kunder får tilgang til Viasats sportskanaler i grunnpakken sin.

Les mer: Viasat ruster opp til sportskrig med Discovery

Fra og med neste år selger MTG også to av kampene i hver runde av UEFA Champions League til TV 2.

Les mer: MTG går sammen med TV 2 om å vise Champions League