Eurosport har kjøpt rettighetene til Rosenborgs to siste oppgjør i Europa League-kvalifiseringen. Den første kampen mellom Ajax og Rosenborg spilles i Amsterdam om en uke, torsdag 17. august. Returoppgjøret går på Lerkendal torsdag 24. august. Begge kampene har avspark klokken 20.45, og blir vist direkte på Max og Eurosport Player.

Det opplyser Eurosport-eier Discovery i en pressemelding i ettermiddag.

- De to oppgjørene mellom Rosenborg og Ajax er kamper vi er svært glade for å ha sikret oss, sier fungerende sportsdirektør i Eurosport, Eirik Koren, i meldingen.

- Vi har allerede vist Brann og Odd på våre kanaler i tidligere runder av Europa League-kvalifiseringen. Nå er vi kommet til siste hinder, hvor Rosenborg står for tur. Serielederne får to tøffe kamper mot ett av de aller beste lagene i turneringen forrige sesong - Ajax spilte som kjent i finalen i mai - men ingenting er umulig. Rosenborg har stor rutine i denne typen kamper, og de største stjernene deres har vist sin klasse i det siste, sier Koren.

Vinneren av de to kampene mellom Rosenborg og Ajax går til gruppespillet i Europa League. Høstens gruppespill i Europa League blir i sin helhet vist på Discoverys kanaler.